ESENTIAL

Angajaţii BCR protestează mâine în Capitală

Potrivit unui comunicat de presă, motivul declansării protestului îl constituie „nemulţumirea salariaţilor faţă de atitudinea iresponsabilă şi nejustificată a administraţiei BCR faţă de dialogul social şi salariaţi, precum şi intenţia acesteia de a elimina drepturile câştigate ale salariaţilor prevăzute în Contractul colectiv de muncă”.

În principal ieşim vineri în stradă din 3 motive: lipsă dialogului social, eliminarea din contractul de muncă a plăţii bonusurilor în funcţie de performanţa băncii şi refuzul de a ni se indexa salariile cu 50% din inflaţie. Mai sunt şi alte motive adiacente, dar acestea sunt principale„, a declarat pentru HotNews.ro liderul sindicatului din BCR, Ciprian Ionescu.

La această acţiune participă reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale din toate judeţele, afiliate la Federaţia Sindicatelor Independente din Bancă Comercială Romană, reprezentanţi ai Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România precum şi membrii ai Federaţiei Sindicatelor din Asigurări şi Bănci. Sindicaliştii susţin că această este o prima formă de protest, iar în cazul în care administraţia nu va soluţiona favorabil revendicările salariaţilor, vor urmă şi alte acţiuni de protest.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button