Peste 29.000 de angajaţi din primării şi consilii judeţene demarează, vineri, o grevă de avertisment

de:
18 feb. 2015
1 Afișari
Peste 29.000 de angajaţi din primării şi consilii judeţene demarează, vineri, o grevă de avertisment

Vicepreşedintele FNSA, Gheorghe Tănase, a declarat că 29.520 de salariaţi din 1.853 de primării şi 19 consilii judeţene îşi vor întrerupe activitatea în intervalul 10.00 – 10.30, când se vor aduna în holurile instituţiilor pentru a protesta, informează mediafax.ro.

Sindicaliştii spun că au decis să protesteze după ce niciuna dintre solicitările lor nu a fost soluţionată de către Guvern.

Gheorghe Tănase a precizat că revendicările vizează reglementarea şi liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, şi creşteri salariale sau aplicarea, începând cu acest an, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

„În condiţiile în care niciuna dintre solicitările noastre nu a fost soluţionată de către Guvernul României, dimpotrivă, prin adoptarea OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, salariile bugetariilor din administraţia publică locală au fost îngheţate şi a fost interzisă, în mod expres, acordarea tichetelor de masă, cadou şi a voucherelor de vacanţă, precum şi a oricăror premii, prime sau bonificaţii, veniturile salariaţilor din administraţia publică locală fiind menţinute la acelaşi nivel cu cel din decembrie 2014, în contextul în care aproape toate categoriile de personal bugetar (sănătate, asistenţă socială, apărare, învăţământ) au beneficiat de creşteri salariale şi îmbunătăţiri ale condiţiilor de muncă şi constatând dezinteresul manifestat de către reprezentanţii Guvernului faţă de problemele majore cu care se confruntă salariaţii din sectorul nostru de activitate, am decis declanşarea acţiunilor de protest care presupun întreruperea activităţii în instituţiile administraţiei publice locale (primării şi consilii judeţene)”, a explicat reprezentantul FNSA.

Sindicaliştii spun că salariile din administraţia publică sunt inacceptabil de mici, între 900 şi 1.900 de lei, în condiţiile în care unii angajaţi lucrează cu fonduri europene şi au responsabilităţi foarte mari.

Cookies