Angajați din câteva zeci de unități de învățământ cu salariile blocate. Ministrul Educației a trimis Corpul de control la Inspectoratul Școlar București

17 feb. 2021
71 Afișari
Angajați din câteva zeci de unități de învățământ cu salariile blocate. Ministrul Educației a trimis Corpul de control la Inspectoratul Școlar București

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a trimis, marți, Corpul de control la Inspectoratul Școlar București, după ce mai mulți angajați din câteva zeci de unități de învățământ din București au salariile blocate.

Federația Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret” e cea care a tras un semnal de alarmă asupra situației angajaților.

În acest context, preşedinte FSE „Spiru Haret”, Marius Ovidiu Nistor, a cerut Ministerului Educației și Inspectoratului Școlar al Municipiului București să ia măsuri pentru acordarea la timp a salariilor.

Angajaţii nu au nicio vină privind neîncadrarea unităţilor de învăţământ în numărul de posturi. Aceştia trebuie să-şi primească salariile la timp şi nediminuate pentru munca depusă. A devenit deja o practică: în fiecare lună se pune presiune pe unităţile de învăţământ să facă disponibilizări pentru a se încadra în buget. Cerem Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Ministerului Educaţiei să ia toate măsurile care se impun pentru intrarea în legalitate şi acordarea la timp a salariilor. Neplata la timp a salariilor atrage răspunderea disciplinară a persoanelor care se fac vinovate şi poate genera obligarea angajatorului la plata de daune-interese”, a declarat Marius Ovidiu Nistor.

Cookies