Angajata ISU condamnată în dosarul Colectiv, căutată de polițiști mai bine de 24 de ore. Femeia este condamnată la 8 ani și 8 luni de închisoare

13 mai 2022
1248 Afișari
Angajata ISU condamnată în dosarul Colectiv, căutată de polițiști mai bine de 24 de ore. Femeia este condamnată la 8 ani și 8 luni de închisoare
Angajata ISU condamnată în dosarul Colectiv, căutată de polițiști mai bine de 24 de ore. Femeia este condamnată la 8 ani și 8 luni de închisoare. Sursa foto: Captură/ Poliția Română

Antonina Radu, angajata ISU condamnată definitv în dosarul Colectiv la 8 ani și 8 luni de închisoare, este de negăsit. Femeia a fost dată în urmărire națională, fiind emis un mandat de arestare european, potrivit informațiilor transmise de Poliția Capitalei.

UPDATE, 13 mai, ora 14:22: Potrivit primelor informații transmise de oamenii legii, Antonina Radu a fost găsită în Republica Moldova.

„În urma cooperării polițienești internaționale, între Poliția Română și autoritățile din Republica Moldova, la data de 13 mai 2022, femeia, de 43 de ani, condamnată prin hotărârea definitivă a Curții de Apel București, în dosarul Colectiv, a fost localizată, în Republica Moldova”, a transmis Poliția Română.

Poliția o caută pe angajata ISU, condamnată în dosarul Colectiv

Antonina Radu este unul dintre pompierii care au fost condamnați definitiv în dosarul Colectiv. Oamenii legii au căutat-o acasă, dar și la muncă, joi – 12 mai 2022, la scurt timp după ce au primit mandatul de executare al pedepsei în dosarul Colectiv.

Astfel, angajata ISU a fost dată în urmărire de către Poliția Română. Pe numele ei a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea dispusă de Curtea de Apel București.

„Față de numita RADU ANTONINA Tribunalul București – Secția I Penală a emis MEPI nr. 6253 din data de 12.05.2022, fiind condamnată la 8 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu si uzurparea funcției.”, potrivit informațiilor transmise de Poliția Română.

Condamnări definitive în dosarul Colectiv

Angajații ISU Antonina Radu și George Petrică Matei au fost condamnați, joi, la 8 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și uzurparea funcției în dosarul Colectiv. Tragedia din București în care și-au pierdut viața 64 de oameni.

La momentul tragediei, în anul 2015, cei doi erau ofițeri-inspectori de prevenire cu gradul de căpitan în cadrul ISU (Inspectoratului pentru Situații de Urgență) București – Ilfov.

După 6 ani de procese, Curtea de Apel a pronunțat, joi, decizia finală în dosarul Colectiv.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare.

Alin Georgescu Anastasescu, unul dintre patronii Colectiv, a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare, aceasta fiind cea mai mare pedeapsă din dosar.

Paul Gancea, patron Colectiv, a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare. De asemenea, Costin Mincu, patron Colectiv, a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Directorul firmei de artificii, Cristian Niță, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare pentru sustragerea sau distrugerea probelor ori de înscrisuri. Curtea de Apel București a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani.

De asemenea, instanța a decis achitarea pentru: Aurelia Iofciu – şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie, Larisa Luminiţa Ganea – consilier superior și Ramona Sandra Moţoc – referent superior.

Cookies