Angajat al Penitenciarului Rahova din București, cercetat pentru luare mită. Bărbatul își trimitea colegii în deplasări fictive, iar ei plecau în concedii

24 mart. 2023
494 Afișari
Angajat al Penitenciarului Rahova din București, cercetat pentru luare mită. Bărbatul își trimitea colegii în deplasări fictive, iar ei plecau în concedii
Angajat al Penitenciarului Rahova din București, cercetat pentru luare mită. Bărbatul își trimitea colegii în deplasări fictive, iar ei plecau în concedii | Sursă foto: Agerpres

Un angajat al Penitenciarului Rahova (închisoare de maximă securitate) este acuzat de procurori pentru luare demită. Acesta lua bani de la colegii săi pentru a le întocmi ordine de serviciu false, astfel încât aceștia să poată pleca în concedii.

Angajat al Penitenciarului Rahova, cercetat pentru luare mită

Bărbatul ce ocupa funcția de agent operativ principal I – supraveghere și secretariat este cercetat acum de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, în urma unui denunț.

Inculpatul este cercetat pentru comiterea infracțiunilor următoare:

  • Luare de mită,
  • Fals intelectual,
  • Folosirea instrumentelor false,
  • Complicitate la înșelăciune.

Probele administrate în cauză arată că, în perioada aprilie – mai 2022, inculpatul a luat bani de la colegii săi, iar în schimb le întocmea acestora ordinelor de serviciu false. Respectivele ordine atestau că angajații se află în deplasări în Satu-Mare.

Cu toate astea, în perioada în care aceștia apăreau ca fiind în deplasări, ei se aflau în concedii de odihnă.

În data de 22 martie 2023, procurorii au luat decizia de a reține persoana cercetată pentru o perioadă de 24 de ore.

Inculpatul a fost pus sub control judiciar

Vineri, 24 martie 2023, judecătorii din cadrul Tribunalului București au dispus luarea măsurii de control judiciar față de inculpat. Această măsura preventivă a fost dispusă pentru o durată de 60 de zile.

Cercetările în această cauză urmează să fie continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și de Direcția Generală Anticorupție.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a transmis că , pe perioada desfășurării anchetei, organele de urmările penală au avut sprijin din partea:

  • Administrației Naționale a Penitenciarelor,
  • Penitenciarului București – Rahova.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal. Această etapă are scopul de a crea cadrul procesual de administrare a probatoriului. În nicio situație, această fază a procesului nu înfrânge principiul prezumției de nevinovăție.

Cookies