ARHIVA B365

Angajat al Guvernului, arestat preventiv pentru trafic de influență

„Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a lui Ștefan Enache, ofiţer activ cu gradul militar de colonel în cadrul U.M. 02999 – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului, la data faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență”, anunță DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 08 decembrie 2015, inculpatul Enache Ștefan a pretins de la o persoană o sumă de peste 10.000 euro, în scopul de interveni pe lângă directorul Regiei Autonome – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, asupra căruia a dat asigurări că are influență, pentru ca acesta din urmă să le asigure celor doi adjudecarea, la o licitație, a unui imobil din municipiul București, la un preț mult subevaluat.

Imobilul astfel achiziționat urma să fie valorificat ulterior, iar profitul să fie împărțit între inculpat și persoana respectivă.

Ulterior, în data de 10 decembrie 2015, inculpatul Enache Ștefan a pretins şi în ziua de 14 decembrie 2015 a primit suma de 30.000 euro, de la un intermediar, indicat pentru a asigura achiziționarea a două imobile, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Militar București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button