Angajații Antena 3, puși să-și dea demisia și să semneze noi contracte

de:
22 ian. 2015
0 Afișari
Angajații Antena 3, puși să-și dea demisia și să semneze noi contracte

Planul de reducere de costuri de la Antena 3 continuă cu trecerea angajaţilor de pe cărţi de muncă pe contracte de drepturi de autor. Astfel, angajaţilor li s-a cerut să-şi dea demisia, pentru a încheia contractele individuale de muncă fără alte probleme legale, ca mai apoi fiecare să semneze angajamente noi, dar exclusiv pe bază de drepturi de autor, modalitate care implică mai puţine taxe plătite statului, scrie reportervirtual.ro.

Strategia face parte din politica de reducere a costurilor staţiei de televiziune, care are la bază situaţia dificilă a patronatului după închiderea lui Dan Voiculescu, fondatorul postului. Antena 3 urmează să disponibilizeze 50 de angajaţi începând cu 1 februarie, după ce Mihai Gâdea, directorul postului, a avut mai multe şedinte cu şefii de departamente prin care a anunţat această decizie. Alte două măsuri vizează salariile: angajaţii care au salarii mai puţin de 5.000 de lei pe lună vor primi, de la 1 februarie, cu 10% mai puţin, iar cei care au salarii peste 5.000 de lei vor primi cu 15% mai puţin. În acest proces sunt vizaţi atât oameni din rândul redactorilor, cât şi din personalul tehnic, dar şi vedete.

Oana Stănciulescu a fost prima vedetă care a părăsit Antena 3 după anunţul disponibilizărilor, aceasta colaborând cu postul din 2011. „Contractul dintre mine şi Antena 3 încetează începând de astăzi (15 ianuarie – n.r.). După 24 de ani de jurnalism, consider în continuare că libertatea de exprimare este un bun câştigat care nu poate fi luat nimănui“, a scris Oana Stănciulescu pe Facebook. 

Cookies