Angajați din Primăria Sector 1, ADP și Poliția locală din cadrul primăriei, judecați pentru corupție

de:
04 iul. 2013
2 Afișari
Angajați din Primăria Sector 1, ADP și Poliția locală din cadrul primăriei, judecați pentru corupție

Astfel, judecați vor fi Bogdan Teodor Nicola, reprezentant al unei societăţi comerciale, acuzat de cumpărare de influenţă, Eugen Tămăşanu, persoană fără calitate specială, acuzat de cumpărare de influenţă, Virgil Valentin Folea, angajat la Administraţia Domeniului Public Sector 1, acuzat de trafic de influenţă, Silviu Vasile Bogdan şi Ovidiu Florian Pandelea, inspectori la locală din cadrul Primăriei Sectorului 1, la data faptelor, şi Tamara Nicoleta Trocan, consilier asistent la Primăria Sectorului 1 Bucureşti, acuzaţi de trafic de influenţă.

În rechizitoriul transmis instanţei de judecată procurorii notează că, în cursul lunilor septembrie – decembrie 2008, Nicola, reprezentant al unei societăţi comerciale, fiind interesat de obţinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii unui imobil, prin intermediul lui Tămăşanu, a apelat la funcţionari din Primăria Sectorului 1 Bucureşti, pentru aprobarea PUZ-ului, scrie rtv.net.

În acest context, arată anchetatorii, Folea, angajat la Administraţia Domeniului Public Sector 1, în schimbul folosirii influenţei asupra funcţionarilor din Primăria Municipiului Bucureşti, a pretins suma de 12.000 de euro.

Această sumă a fost pretinsă prin intermediul inculpaţilor Pandelea Ovidiu Florian şi Bogdan Vasile-Silviu, funcţionari în cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, care, la rândul lor, au mai pretins pentru ei, în schimbul acestei intermedieri, suma de 6.000 de euro, astfel că lui Nicola i-a fost pretinsă, în total, suma de 18.000 de euro.

În demersul lor, Pandelea şi Bogdan au fost sprijiniţi de Trocan, funcţionar în cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, arată DNA.

Din totalul sumei pretinse de 18.000 de euro, Nicola, cu ajutorul lui Tămăşanu, i-a remis lui Folea, prin intermediul lui Pandelea şi Bogdan, 10.000 de euro, în două tranşe, în scopul menţionat.

Din cei 10.000 de euro, lui Folea i-a revenit suma de 6.500 de euro, iar lui Pandelea şi Bogdan – câte 1.750 de euro pentru fiecare.

În vederea confiscării, procurorii au pus sechestru asigurător asupra unor sume de bani aparţinând lui Pandelea.

Procurorii precizează că Bogdan a mai fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie şi că în acel caz a fost condamnat definitiv la pedeapsa de cinci ani închisoare în 5 octombrie 2011.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Bucureşti.

Cookies