ȘTIRI

Andronescu: Fiecare şcoală va decide asupra datei festivităţii de deschidere a noului

Mai mulţi profesori s-au arătat nemulţumiţi de intenţia conducerii unităţii de învăţământ în care predau de a-i aduce la şcoală în ziua de sâmbătă, 15 septembrie, pentru festivitatea de deschidere a noului an.

Mergem la şcoală în fiecare zi, dar nu sâmbătă sau duminică, decât dacă ne vor fi plătite aceste zile, se arată într-un comunicat al unui grup de profesori, scrie mediafax.

Întrebată dacă profesorii pot fi obligaţi să meargă la şcoală sâmbătă, 15 septembrie, ministrul Educaţiei a precizat că o decizie în acest sens trebuie luată la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

Ministrul Educaţiei a anunţat în 3 septembrie că noul an şcolar va începe la 17 septembrie , ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea părinţilor, dar şi pentru că, astfel, va fi o săptămână în plus pentru pregătirea unităţilor de învăţământ.

Andronescu a subliniat că amânarea începutului de an şcolar din 10 în 17 septembrie va oferi încă o săptămână pentru rezolvarea problemelor pe care le au şcolile, inclusiv cele legate de clasa pregătitoare, introdusă în premieră în ciclul primar.

Anul şcolar 2012-2013 ar fi trebuit să înceapă, potrivit calendarului anunţat iniţial de Ministerul Educaţiei, la 10 septembrie, cu primul semestru programat până în 21 decembrie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button