Andronescu clarifică: NU se amână clasa pregătitoare, chiar dacă așa a votat Camera Deputaților

de:
11 sept. 2012
0 afișări
Andronescu clarifică: NU se amână clasa pregătitoare, chiar dacă așa a votat Camera Deputaților

„Clasa pregătitoare rămâne parte a învăţământului obligatoriu. Aşa spune legea şi nimeni nu este mai presus de lege. Iniţiativa legislativă a deputatului Giurgiu a indus multă lume în eroare, dar ea a trecut de Camera Deputaţilor. Camera nu este, însă, decizională. Camera decizională este Senatul şi sigur acest lucru nu va rămâne aşa”, a completat Andronescu.

Proiectul de lege prin care deputatul Mircia Giurgiu cerea amânarea aplicarii masurii introducerii clasei pregatitoare, pe motiv ca aceasta nu ar putea fi implementată începând cu anul scolar 2012-2013, a trecut luni de Camera Deputaţilor, prin adoptare tacită.

Preşedintele de şedinţă Viorel Hrebenciuc a anunţat în plen că termenul pentru dezbatere şi vot final a fost depăşit, prin urmare propunerea legislativă se consideră adoptată. Iniţiativa legislativă are ca obiect de reglementare abrogarea art.361 alin.(3) lit.a) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul amânării aplicării masurii introducerii clasei pregatitoare, pe motiv ca aceasta nu ar putea fi implementată începând cu anul şcolar 2012-2013. Iniţiatori sunt Mircia Giurgiu, Petru Movilă şi Tudor Ciuhodaru. Senatul este camera decizională pe acest act normativ.

Cookies