ARHIVA B365

Andrei Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, rămâne în arest preventiv

Vineri, 29 mai, ginerele lui Vasile Blaga a fost adus din Arestul Poliţiei Capitalei la Curtea de Ape Bucureşti. Magistraţii au judecat contestaţia acestuia la măsura arestului preventiv, informează stiripesurse.ro. Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis, în urmă cu o săptămână, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Andrei Rudeanu, ginerele copreşedintelui PNL Vasile Blaga, într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală.

Andrei Rudeanu a fost reţinut săptămâna trecută de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, după ce în aceeaşi zi au fost efectuate cinci percheziţii la domiciliile şi sediile comerciale ale mai multor persoane din Bucureşti, Deva şi Buftea, într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 600.000 de euro. Percheziţii au avut loc şi la sediul firmei de pază şi protecţie Axis Corporate Security, deţinută de Ioan Andrei Rudeanu, acesta fiind apoi ridicat de procurori şi dus la audieri.

Conform datelor de la Registrul Comerţului, Axis Corporate Security are sediul central în municipiul Deva, iar ca asociaţi apar Mariana Aurora Rudeanu (50%) şi Ioan Andrei Rudeanu (50%), acesta îndeplinind şi funcţia de administrator.

Procurorii susţin că, din datele şi probele administrate în cauză, rezultă că, în perioada 2010-2014, persoanele vizate, printre care şi reprezentanţii firmei de protecţie şi pază, ar fi desfăşurat tranzacţii comerciale fictive cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button