Andrei Plăcintă a fost arestat

de:
08 dec. 2010
0 Afișari
Andrei Plăcintă a fost arestat

Pronunţarea deciziei privind arestarea lui Andrei Plăcintă în perioada 8 decembrie – 5 ianuarie s-a făcut în şedinţă publică, la care a participat şi senatorul PDL, arată Newsin.

Andrei Plăcintă a spus, după pronunţarea instanţei, că declară recurs împotriva deciziei de arestare. Contestaţia va fi judecată de Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a judecat, miercuri, în şedinţă secretă, propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul Capitalei pe numele lui Andrei Răzvan Plăcintă, fiul senatorului Sorina Plăcintă. În timpul judecării dosarului, Sorina Plăcintă a aşteptat, pe holurile instanţei, încheierea dezbaterilor şi decizia judecătorilor.

Andrei Plăcintă, fiul senatorului Sorina Plăcintă, reţinut marţi pentru tentativă de omor calificat şi alte infracţiuni, şi-a lovit prietena şi a deposedat-o de telefonul mobil, după care s-a urcat pe maşina acesteia şi i-a spart luneta, potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei.

Potrivit unui comunicat remis marţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, ca urmare a cercetărilor făcute de procurori şi de poliţiştii de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, în cazul scandalului de luni seara, de pe strada Berzei, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Andrei Răzvan Plăcintă, sub acuzaţia de tâlhărie, loviri sau alte violenţe, distrugere, tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Anchetatorii au stabilit că luni seara, pe fondul unor neînţelegeri cu prietena sa, Andrei Plăcintă a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil,  iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului tinerei, pe care l-a deteriorat, în sensul  că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta.

Totodată, în momentul în care în apărarea fetei au intervenit două persoane, dintre care una are calitare de martor, alta de parte vătămată, Plăcintă, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai mult ori cu maşina pe trotuar, cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste condiţii, în timp ce încerca să ţină cu mâinile de capota maşinii, partea vătămată a căzut în faţa autoturismului, iar tânărul, prin manevre succesive în faţă şi în spate, a trecut peste aceasta.

Procurorii susţin că, prin derularea evenimentelor descrise, s-a produs o tulburare a ordinii şi liniştii publice, în zonă apărând mai multe persoane, care au încercat să-l oprească pe tânăr, una dintre acestea folosind un pistol cu gaze, cu care a tras mai multe focuri.

Cookies