ARHIVA B365

UPDATE PDL a semnat un protocol de colaborare cu IRL. Chiliman va fi prim-vicepreşedinte al PDL

UPDATE „Am ales PDL pentru că timpul e foarte scurt şi am convingerea că, din interiorul PDL, îmi voi aduce aportul la formarea viitorului partid al dreptei… Vreau să-i asigur pe cetăţenii Sectorukui 1 că voi rămâne acelaşi administrator şi voi face mai puţină politică”, a spus Chiliman. 

„E nevoie de un singur mare partid de dreapta. Al ales să vin la PDL pentru că reprezintă ceea ce-mi doresc eu pentru România, fiind un partid de dreapta, afiliat la PPE”, a argumentat Chiliman. 

Potrivit unor surse democrat liberale, citate de Mediafax, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, se va înscrie, luni, în PDL, urmând să aibă funcţia de prim-vicepreşedinte. 

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, într-o conferinţă de presă comună cu reprezentanţii IRL, că BPN al PDL a aprobat în unanimitate protocolul de colaborare şi o serie de măsuri organizatorice cum ar fi cooptarea lui Andrei Chiliman în conducerea PDL, acesta urmând să ocupe funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului şi pe cea de preşedinte interimar al Organizaţiei PDL Bucureşti Sector 1.

Blaga a arătat că un alt reprezentant al IRL, Vlad Moisescu, va ocupa funcţia de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei PDL Bucureşti, iar Diana Tuşa pe cea de vicepreşedinte al acestei organizaţii.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, şi vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde au declarat, recent, la finalul discuţiei delegaţiilor celor două partide, că intenţionează să realizeze fuziunea PNL-PDL înainte de prezidenţiale şi să depună actele la Tribunal cât mai repede posibil. 

Frunzăverde a precizat că fuziunea dintre PNL şi PDL ar urma să aibă loc înainte de alegerile prezidenţiale. ”Cât de repede posibil (să aibă loc fuziunea – n.r.). Suntem în acest sens condiţionaţi şi de modul în care specialiştii, comisia de statut, va lucra în această perioadă. Însă există o determinare foarte clară să avem pregătită această fuziune, să o realizăm de fapt până la alegerile prezidenţiale”, a afirmat Frunzăverde, potrivit Mediafax

CITEŞTE ŞI Chiliman, ctitor de biserici pe banii bucureştenilor din Sectorul 1 

El a susţinut că până în acest moment nu au avut loc discuţii despre denumirea noului partid rezultat în urma fuziunii. Vicepreşedintele PNL a precizat că din partea liberalilor senatorul Cătălin Boboc va coordona activitatea comisiei de statut al noului partid, iar din partea PDL europarlamentarul Daniel Buda.

Delegaţia Permanentă a PNL a decis, în 27 mai 2013, excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, după ce edilul a activat timp de 24 de ani în PNL, motivul sancţiunii fiind săvârşirea unor „abateri grave de la disciplina partidului”. Propunerea de excludere a primarului Andrei Chiliman şi a deputatului Diana Tuşa, înaintată de BPN Delegaţiei Permanente a PNL, a fost aprobată cu 139 de voturi „pentru” şi 8 voturi „împotrivă”.

Excluderea lui Andrei Chiliman din PNL a venit după un an de conflict deschis între el şi Crin Antonescu. De altfel, Andrei Chiliman, Vlad Moisescu şi Diana Tuşa lansaseră în aprilie 2013 Iniţiativa România Liberală.

În septembrie 2013, Forţa Civică şi PNŢCD au semnat un protocol cu Iniţiativa România Liberală de includere a acesteia în Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr, liderii acestor formaţiuni precizând că vor avea candidat unic la prezidenţiale şi candidaţi comuni la europarlamentare. Însă, după rezultatul dezastruos de la alegerile europarlamentare din acest an, IRL s-a despărţit de PNŢCD. Colaborarea FC-PNŢCD încetase mai devreme.

Chiliman: Partidele de dreapta sunt multe şi dezbinate. Aşa nu au nicio şansă să ajungă la putere 

Liderul Consiliului Consultativ al Iniţiativei România Liberală, Andrei Chiliman, consideră că partidele de dreapta nu au nicio şansă să ajungă la putere dacă rămân dezbinate şi susţine că doar unirea acestor forţe le poate aduce la conducerea ţării, aşa cum s-a întâmplat în 1996 şi 2004. 

CITEŞTE ŞI Anul şi milionul de euro. Cum îl plăteşte Chiliman regeşte pe un apropiat al lui Voiculescu 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button