ARHIVA B365

Soacra din Dosarul Chiliman, despre împrumutul uriaş: Sunt 60.000 de euro, nu 670 de mil. euro

UPDATE: Soacra fostului trezorier al PNL Vlad Moisescu, Flavia Ciocodei, a venit, miercuri, la DNA Ploiesti, unde a fost citata ca martor, dupa ce procurorii ar fi gasit, in urma unei perchezitii facute la locuinta lui Moisescu, un document prin care Ciocodei isi imprumuta fiica cu 670 de milioane de euro.

Conform unor surse judiciare citate de Hotnews.ro, femeia a declarat ca suma din contractul care ar fi fost gasit de procurori la perchezitii era de 60.000 de euro, ea precizand ca nu a citit contractul respectiv si ca acesta a fost incheiat in urma cu sase ani si nu a avut niciun efect.

De asemenea, sursele citate au mentionat ca primarul Andrei Chiliman a venit la DNA Ploiesti pentru a depune documentele necesare pentru instituirea sechestrului.

♦♦♦

Chiliman a ajuns la DNA Ploiesti in jurul orei 13.45, el fiind insotit de avocatul sau. Intrebat de jurnalisti daca se teme ca va fi arestat, edilul a raspuns: „Sa lasam instantele sa decida”.

La ora transmiterii acestei stiri, la DNA Ploiesti este audiata soacra fostului trezorier al PNL Vlad Moisescu, Flavia Ciocodei, care a fost citata ca martor, dupa ce procurorii ar fi gasit, in urma unei perchezitii facute la locuinta lui Moisescu, un document prin care Ciocodei isi imprumuta fiica cu 670 de milioane de euro.

Tot miercuri, la DNA Ploiesti a fost audiat si deputatul Sebatian Ghita, in cazul caruia procurorii au dispus interdictia de a-si exercita functia de parlamentar, de a parasi Ploiestiul si de a vorbi cu premierul Victor Ponta.

De asemenea, procurorii DNA au extins urmarirea penala impotriva deputatului Sebastian Ghita, pentru noi fapte de coruptie comise de cand acesta este parlamentar, dar si inaintea mandatului si, totodata, au extins si sechestrul asigurator asupra bunurilor acestuia.

In cursul diminetii, Andrei Chiliman a fost si la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care judeca contestatia formulata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce tot instanta suprema a decis, in 19 iunie, ca primarul suspendat al Sectorului 1, consiliera acestuia, Ioana Costescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu si consilierul local al Sectorului 1 Ion Brad sa fie cercetati sub control judiciar.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button