Andrei Chiliman, audiat în dosarul de şantaj în care este judecat Dan Diaconescu

de:
24 sept. 2012
0 Afișari
Andrei Chiliman, audiat în dosarul de şantaj în care este judecat Dan Diaconescu

Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a continuat, luni, dezbaterile în procesul în care Dan Diaconescu, patronul OTV, Doru Pârv şi Ghezea Mitruş sunt judecaţi pentru şantaj. La termenul de luni al procesului a fost prezent şi Dan Diaconescu, acesta venind la judecătorie după ce a fost la Ministerul Economiei, unde trebuia să încheie contractul de privatizare a Oltchim, informează Realitatea.net.

Instanţa l-a audiat ca martor în dosar pe primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, care şi-a menţinut declaraţia pe care a dat-o şi în vara lui 2010, când a fost citat la DNA. Primarul a declarat că nu are o relaţie de prietenie cu Dan Diaconescu, pe care îl cunoaşte „ca toată lumea, pentru că este o persoană publică”. Edilul Sectorului 1 a specificat faptul că Diaconescu nu l-a contactat niciodată ca să-i ceară o favoare şi nici nu a participat la emisiunile realizate la postul OTV.

Într-o discuţie telefonică interceptată, Dan Diaconescu ar fi fost întrebat de interlocutor „dacă a vorbit cu primarul”. Ulterior, atunci când l-au audiat pe patronul OTV, procurorii i-au cerut acestuia să precizeze cu claritate despre ce edil ar fi fost vorba în acea discuţie şi dacă acesta nu era cumva primarul din Zărand, Ion Moţ. Dan Diaconescu le-ar fi spus atunci procurorilor că el nu a vorbit niciodată cu Ion Moţ şi că, în schimb, putea fi vorba fie de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, fie de Marian Vanghelie sau de Andrei Chiliman, edili pe care el i-a avut invitaţi în diverse emisiuni.

În 2 iulie 2010, Chiliman a fost audiat ca martor la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), el declarând atunci că a vorbit o singură dată cu Dan Diaconescu, când acesta i-a solicitat locuri de parcare în faţa sediului OTV, dar că nu l-a putut ajuta, edilul subliniind că nimeni din presă nu l-a şantajat vreodată. În 24 iunie 2010, la DNA a fost şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, acesta dând o declaraţie de martor în dosarul lui Dan Diaconescu. Atât Chiliman, cât şi Oprescu au negat că s-a vorbit despre ei în conversaţia interceptată.

Cookies