Andreescu, Grigorescu şi Ștefan Luchian la licitaţia Artmark din Capitală

de:
03 mai 2011
12 afișări
Andreescu, Grigorescu şi Ștefan Luchian la licitaţia Artmark din Capitală

”Ulcica cu flori de câmp” a lui Andreescu, ”Vatra la Rucăr” a lui Grigorescu, ”Țărăncuţa” lui Ștefan Luchian şi ”Ciobănaşul” lui Popp de Szathmary vor fi prezente la evenimentul de profil, care se va desfăşura săptămâna viitoare în Capitală. Licitaţia Vechi Maeştri ai Picturii Romaneşti Sec. XVIII – XIX reuneşte 28 de opere plastice, semnate de 22 de personalităţi ale acestui segment.

”Ulcica cu flori de câmp” a lui Ioan Andreescu se află pe primul loc în topul celor mai scumpe opere prezente la eveniment. Tabloul său are o valoare estimată de 125.000 de euro – 175.000 de euro şi reuşeşte să depăşească astfel creaţia celebrului pictor român, Nicolae Grigorescu. ”Vatra la Rucăr” are o valoare estimată de 50.000 de euro – 80.000 de euro, cu mult sub preţul prognozat pentru Andreescu. Licitaţia va porni de la un nivel mai mic decât pragul minim al evaluării.

Hans Eder se situează pe locul trei în topul lucrărilor cu cele mai mari evaluări de la această licitaţie. Potrivit evaluării făcute de specialişti, creaţia ”Modele în atelier” are o valoare de 35.000 de euro – 50.000 de euro.

Ștefan Luchian a ratat podiumul la această vânzare publică, întrucât valoarea anticipată, de 20.000 de euro – 40.000 de euro, pentru ”Țărăncuţa”, se situează pe locul patru, după acest criteriu de evaluare, la licitaţia Artmark din mai 2011.

Detalii complete despre operele scoase la licitaţie pe 12 mai, găsiţi aici.

Cookies