Andreea Răducanu și Otilia Bădescu, la Maratonul Internațional București VEZI LISTA CÂȘTIGĂTORILOR

de:
07 oct. 2012
6 Afișari
Andreea Răducanu și Otilia Bădescu, la Maratonul Internațional București VEZI LISTA CÂȘTIGĂTORILOR

„Eu tot spun că nu îmi place să alerg, că poate data viitoare nu mă mai invită nimeni la maraton. Dar azi am zis ca măcar 3,5 kilometri să alerg. Sper să nu fac febră musculară mâine ca să pot merge la birou. Când eram gimnastă pentru noi alergarea era o pedeapsă, atunci când aveam kilograme în plus sau când antrenamentele nu mergeau foarte bine”, a declarat Andreea Răducan, citată de Adevărul.ro.

Fosta gimnastă a mai precizat că nu a alergat ca să câştige, ci „pentru distracţie”. „A fost plăcut, am primit medalii pentru participare. Când eram gimnastă nu era suficient să participăm, trebuia să urcăm şi pe podium”, a mai spus Răducan.

Otilia Bădescu, care a încheiat cursa populară înaintea Andreei Răducan, a declarat că i-a făcut plăcere să alerge cu fosta gimnastă. „Am terminat cursa în 20 de minute şi pot să fiu mulţumită. Mi-a făcut plăcere să alerg cu Andreea, dar nu am concurat împotriva ei. Eu mă antrenez, aşa că e scuzabil dacă Andreea a rămas de data asta în urma mea”, a adăugat fosta jucătoare de tenis de masă.

Cine sunt câștigătorii Maratonului Internațional de la București

Kenyanul Felix Kangogo a câştigat cea de-a cincea ediţie a Maratonului Internaţional Bucureşti, competiţie ce s-a desfăşurat duminică, în Capitală. Kangogo a terminat cursa în două ore, 15 minute şi 19 secunde. Pe locul doi s-a clasat Choge Amos Kipruto (Kenya), cu timpul 2:18.49, iar al treilea a terminat Ararso Dibaba Merdasa (Etiopia) – 2:19.27, potrivit Mediafax.

La feminin, pe primul loc s-a clasat sportiva etiopiană Almaz Nagede Fekade, cu timpul 2:38.09.

Kangogo și Fekade au obținut câte 3.000 euro.

Cel mai bine clasat alergător român la maraton a fost Alexandru Ilie Corneschi, cu timpul 2:36.02, al doilea român care a terminat cursa masculină fiind Daniel Ştefan Lupulescu (2:37.49), iar al treilea Gabriel Gheorghe Gorun (2:38.30).

La feminin, cel bine s-a clasat Claudia Paula Todoran, ocupanta locului trei. A doua româncă de la linia de sosire a fost Alina Nicoleta Petrescu (2:49.05), iar a treia Alina Niţuleasa (2:49.51).

Semimaratonul masculin a fost câştigat de britanicul Tom Payn (1:10.04), urmat de doi români: Bogdan Ofiţeru (1:14.30) şi Florin Grădinaru (1:18.09).

Semimaratonul feminin are pe podium trei românce: Ancuţa Bobocel, cu timpul 1:13.20, Mihaela Prunduş, care a obținut timpul de 1:18.52, și Elena Moagă, care a câștigat proba într-o oră, 21 minute și 52 secunde.

În proba de ştafetă s-a impus Ştiinţa Bacău, urmată de echipa „Cei patru fantastici”, iar cursa populară a fost câştigată de Ionuţ Betej la masculin, respectiv Florentina Buga la feminin.

La competiţia ce a inclus cursa individuală de maraton, cea de ştafetă, semimaraton, cursa scaunelor cu rotile, cursa populară şi cursa copiilor au participat aproximativ 7.000 de alergători din 40 de ţări. Dintre aceştia, aproximativ 1.000 au concurat la la individual la maraton şi circa 2.000 la cursa populară. La cursa populară a fost premiată și o femeie în vârstă de 80 de ani, care a reușit să termine proba.

Valoarea totală a premiilor s-a ridicat la 30.000 euro, la care s-au adăugat premii și obiecte oferite sponsori.

În 2013, maratonul va avea loc pe 6 octombrie, iar semimaratonul va fi pe 19 mai.

Cookies