Andreea Paul: PDL sesizează CCR privind numirea ilegală a lui Victor Ciorbea în ASF

de:
02 apr. 2014
6 Afișari
Andreea Paul: PDL sesizează CCR privind numirea ilegală a lui Victor Ciorbea în ASF

PDL a sesizat CCR în acest caz în condiţiile în care nu se respectă legea de funcţionare a acestei instituţii, transmite Agerpres.

„Considerăm că această numire este neconformă cu art. 1 (alin.3 şi 5) din Constituţie, pentru că nu se respectă legea de funcţionare a ASF, care cere explicit experienţă de minimum nouă ani în instituţiile financiare, în cele de credit sau în activităţile nebancare, chestiune pe care nu o respectă”, a precizat deputatul liberal democrat la o conferinţă de presă.

Potrivit Andreei Paul, Parlamentul României, prin Camerele sale reunite şi prin votul în plen, „a încălcat legea în vigoare de funcţionare a ASF, adică a încălcat din nou statul de drept”.

La rândul său, deputatul PDL Tinel Gheorghe a afirmat că toată lumea trebuie să respecte legea, inclusiv Parlamentul.

‘(…) Astăzi contestăm ceea ce spuneam ieri în Parlamentul României, că numirea domnului Ciorbea este ilegală, că se încalcă legea, iar unul dintre principiile fundamentale ale Constituţiei este ca toată lumea să respecte legea, inclusiv Parlamentul României. Suntem şi noi foarte curioşi dacă Curtea, pe această sesizare punctuală, cu exemplu, plecând de la CV-ul domnului Victor Ciorbea, va da o soluţie conformă cu legea şi cu Constituţia’, a afirmat Tinel Gheorghe.

Plenul Parlamentului a aprobat marţi numirea lui Victor Ciorbea ca membru neexecutiv în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară, el obţinând 326 de voturi pentru şi 16 împotrivă.

Cookies