Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr au intrat în atenția ANAF.Averile lor vor fi verificate „la sânge”

de:
20 aug. 2015
0 Afișari
Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr au intrat în atenția ANAF.Averile lor vor fi verificate

Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr. se află pe lista celor 7.879 de contribuabili pentru care Fiscul a propus verificarea fiscală amănunţită, în cadrul „Programului de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal“. 

Redăm mai jos reacţia integrală a Andreei Marin, postată pe Facebook, după ce „Adevărul” a scris că fosta prezentatoare TV se numără printre cei 7879 de contribuabili propuşi de Fisc pentru verificarea fiscală: „Bună dimineaţă! Pentru că sunt colegi din presă care sună cerând o opinie în legătură cu articolul de mai jos, e mai bine să o scriu aici, să fie accesibilă tuturor, la nevoie. Aflu această poveste la nivel de zvon, de la voi, căci eu nu am primit nicio notificare în acest sens. Dar chiar şi aşa, cred că nu e nimic anormal să primeşti un control la un moment dat, iar acum înţeleg că e vorba de o campanie naţională în acest scop. Din punctul meu de vedere, această procedură ar trebui privită că normalitate şi nu ai de ce să te temi dacă eşti un om corect, iar din veniturile de pe urmă muncii tale îţi plăteşti datoriile către stat. Aşa e firesc: fiecare individ să îşi vadă de treabă şi să fie conştient că, fiind corect în privinţă taxelor, nu lasă această povară fiscală să apese pe umerii celor ce se străduiesc să facă totul bine, fără să aibă nimic de ascuns. Nu mă miră nici că numele meu – în acest caz alături de cel al lui Ştefan – apare în acest titlu de ziar, m-am obişnuit cu asta, ştiu că numele pus în titlu plus o poză alături atrage atenţia cititorului şi creşte interesul faţă de articol. Să aveţi o zi bună cu toţii!”.

 

Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr vor fi notificaţi de Agenţia Naţională de Administrare Ficală (ANAF) cu privire la începerea verificării fiscale şi li se va solicita să aducă dovada veniturilor în baza cărora s-au efectuat anumite cheltuieli, scrie adevarul.ro. 

În acest scop, cei doi vor completa câte o declaraţie de patrimoniu (similară cu declaraţia de avere) şi vor aduce o serie de documente justificative privind veniturile realizate. Dacă aceştia dovedesc că veniturile în baza cărora s-au făcut anumite cheltuieli (achiziţii de imobile, autoturisme etc) au fost declarate la Fisc, se emite o decizie de încetare a procedurii de verificare.

În caz contrar, ANAF emite o decizie de impunere: pentru orice venituri constate de organele fiscale, a căror sursă nu a fost identificată, se impune cota de impozit de 16%, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile.

Dacă cei doi contribuabili vizaţi de verificarea fiscală nu depun declaraţia de patrimoniu şi venituri în termen de 60 de zile de la primirea avizului de la Fisc, ei riscă amenzi de până la 50.000 de lei.

Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr au fost căsătoriţi în perioada 2006-2013, iar presa tabloidă scria la momentul divorţului că au de împărţit o avere semnificativă. Cei doi artişti vor fi supuşi verificării fiscale individuale.  

Fiscul verifică aproape 8.000 de persoane suspectate de averi nejustificate

La începutul lunii august, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat că a demarat „Programul de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal“ (PFRF), care presupune verificarea la sânge a românilor care afişează averi semnificative, dar care nu sunt justificate de veniturile declarate.

Aproape 8.000 de români care se afişează opulent cu autoturisme de lux, cu imobile impozante sau cu depozite bancare groase au ajuns în vizorul Fiscului după ce o analiză amănunţită a relevat că averea acestora nu este justificată de veniturile declarate.

Cookies