André Rieu, Ambasador Onorific al Bucureştiului

de:
27 nov. 2015
0 afișări
André Rieu, Ambasador Onorific al Bucureştiului

În deschiderea evenimentului, edilul șef a mulțumit artistului pentru felul în care a promovat cultura și folclorul din România în lume.

„Astăzi, atât pentru bucureșteni, cât și pentru mine, este o zi în care putem să ne arătăm recunoștința și prețuirea pentru artistul și omul André Rieu. Eu, ca și bucureștean, pot spune că pentru noi ați făcut mult mai mult. Ați fost alături de noi la bine. Ați cântat în București, ne-ați adus zâmbetele pe buze. Mai mult decât atât, ca un adevărat ambasador al muzicii românesti, la Mastricht, alături de marele nostru artist Gheorghe Zamfir, ați promovat folclorul românesc în fața publicului olandez. Ați fost lângă noi  nu numai la bine, dar și la greu, atunci când toată națiunea era îndurerată după tragedia de la Clubul Colectiv. Ați încercat prin gestul dumneavoastră să ștergeti o lacrimă de pe obrazul unui popor care își plângea tinerii răpiți într-o tragedie oribilă. Ați dat dovadă de compasiune, generozitate și omenie, iar eu în calitate de primar general intermiar, în numele bucureștenilor, vă mulțumesc. Permiteți-mi că astăzi, în numele cetățenilor din orașul meu, să vă acord titlul de „Ambasador Onorific al Bucureștiului” și totodată să vă asigur de tot respectul și prețuirea noastră. Vă mulțumesc încă o dată în numele bucureștenilor.”.

La rândul său, André Rieu s-a declarat onorat de distincția primită și a mărturisit că este îndrăgostit de România.
„Am 66 de ani și m-am îndrăgostit din nou. De România. Am călătorit în întreaga lume, dar primirea pe care am avut-o aici a fost incredibilă. Nu am avut în România șapte concerte, ci cele mai bune șapte concerte din viața mea; și nu spun asta pentru că sunt aici, ci pentru că sunteți fantastici! Domnule Primar General, sunt foarte onorat de această înaltă distincție și vă mulțumesc!”.

Cookies