ANCOM își cumpără clădire de 30 milioane euro, în Capitală

de:
04 oct. 2018
0 Afișari
ANCOM își cumpără clădire de 30 milioane euro, în Capitală

Viitorul sediu central al ANCOM trebuie să fie amplasat în București, în zona centrală, într-o zonă ușor accesibilă la mijloacele de transport în comun, delimitată de Blvd Iancu de Hunedoara, Șoseau Ștefan cel Mare, Șoseaua Mihai Bravu, Prelungirea Șoseaua Mihai Bravu, Calea Văcăreștilor, Strada Nițu Vasile, Strada Izvorul Rece, Drumul Găzarului, Strada Grigore Vodă, Șoseaua Giurgiului, Șoseaua Viilor, Strada Progresului, Blvd Geniului, Șoseaua Grozăvești, Pasajul Basarab și Șoseaua Nicolae Titulescu.

Clădirea trebuie să fie construită după anul 2010 și să aibă un grad de seismicitate 8 grade pe scara Richter. Suprafață totală utilă a fost stabilită între 6.500 și 7.000 metri pătrați, din care 5.000 – 5.500 mp pentru birouri, cabinete, săli de conferință și de lucru, registratură, arhivă, casierie, oficii, săli tehnice IT, spații de depozitare, spații pentru activitatea de sindicat și securitate și sănătate în muncă.

Noul sediu va dispune de parcare amenajată cu minimum 50 locuri de parcare subterană sau exterioară clădirii (suprafața aferentă spațiului/spațiilor de parcare nu este/nu sunt incluse în suprafața totală utilă). Cerințele au fost incluse în caietul de sarcini al licitației ANCOM pentru servicii de consultanță imobiliară în vederea identificării variantei cea mai avantajoasă – cumpărare, construire în regie proprie sau închiriere – pentru viitorul sediu al instituției.

În prezent, sediul central al instituției este situat în Strada Delea Nouă 2, sector 3, București. Clădirea a fost închiriată în baza unui contract încheiat în noiembrie 2007, în urma unei proceduri desfășurate „în mod deficitar și fără o analiză din care să reiasă avantajele/dezavantajele închirierii față de varianta achiziției imobilului respectiv”, conform datelor dintr-un raport al Curții de Conturi.

 

Cookies