ȘTIRI

Anchete administrative în penitenciare, desfășurate de Corpul de control al ministrului Justiției

V-ați referit la modul în care petițiile sunt tratate, dacă pot să spun așa. Aveți dreptate, sunt de acord, este nefiresc ca o petiție să se întoarcă spre rezolvare la cel împotriva căruia petentul se plânge. Eu am trimis, ca ministru, Corpul de control acolo unde am avut indicii că lucrurile nu se petrec cum trebuie. Sunt două penitenciare în care Corpul de control a început să facă o anchetă administrativă. Nu sunt în măsură acum să spun nimic despre aceste anchete administrative pentru că nu s-a terminat controlul. Și vom vedea ce anume este de făcut. Probabil că, împreună cu Administrația Națională a Penitenciarelor, va trebui să ne uităm mai mult la modul, da, nu mă sfiesc să spun, la acțiunea managerială în anumite penitenciare și asigurarea unei stabilități mai mari în sistemul penitenciar. Pentru că, din varii motive, care nu sunt cunoscute în totalitate, suntem în situația în care penitenciarele, în cea mai mare parte, sunt conduse de persoane care nu sunt stabilizate pe post și asta face, ca și în orice altă profesie, creează o situație de incertitudine„, a declarat ministrul Justiției, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu membrii Comisiei de abuzuri a Camerei Deputaților, potrivit Agerpres.

Citește și Ministrul Justiţiei: Reînvestirea lui Kovesi la DNA este „singura soluţie de bun-simţ”

Raluca Prună a răspuns astfel la problema ridicată de președintele comisiei, deputatul Mircea Man, privind traseul petițiilor adresate de condamnați autorităților.De asemenea, ministrul Justiției a adăugat că trebuie să lucreze cu directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Cătălin Bejan, atât timp cât fiecare va fi în funcție, ea susținând că s-a grăbit atunci când a vizat înlocuirea acestuia.

„Eu cu domnul Bejan nu aveam de ce să mă împac pentru că nu m-am certat cu domnul Bejan. Noi aici discutăm despre relații instituționale. Cred că și eu și domnul Bejan ne dorim să îmbunătățim situația în penitenciare. Am explicat care a fost poziția mea, nu o să o reiterez. Eu trebuie să lucrez cu domnul Bejan și domnul Bejan cu mine atât timp cât fiecare vom fi pe aceste funcții, pentru că Ministerul Justiției este cel care coordonează activitatea ANP. Nu am altă soluție. Nu folosește nimănui dacă mă încrâncenez într-o decizie pe care am vrut să o iau și pe care, formal vorbind, nu am putut să o iau. Nu mi-e rușine sau frică să spun că m-am grăbit, nu am putut să cer această demisie în mod formal și acum trebuie să lucrez cu persoana care e director general acolo și înțeleg să o fac bine„, a precizat ministrul Justiției, la finalul discuțiilor avute cu deputații din Comisia de abuzuri pe subiectul situației din penitenciarele românești.

Citește și Ministrul Justiţiei i-a cerut DEMISIA şefului Administraţiei Penitenciarelor: „Spune că nu înţelege”


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button