Anchetatorii fac percheziții la Spitalul „Marius Nasta” din București. Mai mulți medici anesteziști sunt suspectați că ar fi luat mită de la pacienți

20 sept. 2023
662 Afișari
Anchetatorii fac percheziții la Spitalul „Marius Nasta” din București. Mai mulți medici anesteziști sunt suspectați că ar fi luat mită de la pacienți
Anchetatorii fac percheziții la Spitalul „Marius Nasta” din București. Mai mulți medici anesteziști sunt suspectați că ar fi luat mită de la pacienți. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Perchezițiile la instituțiile medicale din București continuă. Miercuri dimineață, anchetatorii percheziționează Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, într-un dosar de luare de mită.

În dosar ar fi vizați mai mulți medici anesteziști

Potrivit hotnews.ro, anchetatorii fac percheziții în această dimineață la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, într-un dosar în care mai mulți medici sunt suspectați că ar fi luat mită de la pacienți.

Conform sursei citate, perchezițiile au loc în spital și sunt ridicate mai multe înscrisuri.

De asemenea, în dosar ar fi vizați mai mulți medici anesteziști suspectați de luare de mită.

Dosarul este instrumentat de Direcția Generală Anticorupție și de Parchetul Tribunalului București.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, în acest caz sunt implicate 22 de persoane, inclusiv pacienți sau aparținători care au oferit mită.

Totodată, sunt implicați și doi medici chirurgi care solicitau mită pentru efectuarea operațiilor de chirurgie toracică, iar aceștia dădeau mai departe sumele de bani către 3 anesteziști, 3 medici rezidenți și un medic specialist. Toți sunt investigați în momentul de față.

Miercuri, aceștia vor fi conduși la audieri.

Percheziții DNA la Administrația Spitalelor din București

Luni dimineață, procurorii DNA au făcut percheziții la sediul Administrației Spitalelor din București. Aceștia au verificat anumite fapte de corupție din perioada aprilie-august 2023.

Potrivit Antena 3 CNN, vizat de anchetatori ar fi directorul adjunct al instituției, Cristian Plută. Bărbatul este bănuit că ar fi primit mită în două tranșe, odată 20.000 de euro, iar, a doua oară, 30.000 de euro. Sumele primite ar fi fost pentru încheierea unor contracte de achiziție publică.

Verificări se fac și în cazul numirii anumitor persoane în funcții de conducere, în cadrul unor spitale din București.

Reprezentanții de la Ministerul Sănătății au tras un semnal de alarmă în urmă cu câteva zile.

Aceștia au vorbit despre felul în care sunt încheiate serviciile de consultanță, spunând că sunt semnate servicii de consultanță pe bandă rulantă, asta în baza în care șase proiecte pentru reabilitarea și dotarea ambulatoriilor din spitalele Victor Babeș, Filantropia, Sfânta Maria sau Obregia au rămas în urmă.

Te-ar putea interesa și:

Cookies