SMART CITY

ANCHETA Ministerului Educaţiei: Profesorul de matematică de la „Tudor Vianu”, cercetat disciplinar

Corpul de Control al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a finalizat ancheta realizată la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti pentru verificarea aspectelor sesizate cu privire la comportamentul unui cadru didactic al liceului, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei:

„Ancheta a vizat discuţii cu profesorul în cauză, directorul instituţiei de învăţământ, elevi, părinţi şi profesori, precum şi cu consilierul şcolar al unităţii de învăţământ.

Concluziile cercetărilor, rezultate în urma discuţiilor mai sus menţionate, arată că incidentul reclamat este rezultatul înţelegerii eronate a unei glume făcute de cadrul didactic în cauză. Astfel, pe fondul unei atmosfere relaxate la clasă, profesorul a glumit cu elevii săi, stârnind o reacţie imprevizibilă, care nu a putut fi controlată.

Ca urmare a celor constatate şi a sesizărilor primite, Corpul de Control al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a recomandat Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) monitorizarea activităţii profesorului de matematică, până la finalizarea semestrului în curs, şi realizarea de rapoarte lunare privind modul de relaţionare a acestuia cu elevii.

Nu în ultimul rând, pentru eliminarea/confirmarea suspiciunilor de evaluare subiectivă a elevilor, ISMB va constitui o comisie având ca obiectiv reevaluarea tezelor de matematică la clasele a X-a A şi a X-a C, pentru anul şcolar 2015/2016.

La rândul său, în baza competenţelor ce îi revin (conform prevederilor art. 96 coroborat cu art. 280 – art. 282, din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011), conducerea Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti va iniţia cercetarea disciplinară a profesorului. Totodată, îi va pune în vedere adaptarea comportamentului şi a dialogului pentru menţinerea unei relaţii deschise cu elevii, dar ferme, care să nu lase loc la interpretări şi/sau derapaje comportamentale şi/sau emoţionale.

Menţionăm că, în discuţiile cu membrii Corpului de Control, atât elevii, cât şi cadrele didactice au subliniat eforturile profesorului şi rezultatele obţinte de acesta, de-a lungul carierei sale, în pregătirea elevilor săi„.

Totodată, în urma anchetei de la „Tudor Vianu”, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a constatat că profesorul a glumit, iar elevii nu s-au simţit umiliţi din această cauză, potrivit declaraţiilor acestora. Totuşi, activitatea profesorului va fi monitorizată.

„Domnul profesor nu a respectat graficul susținerii lucrărilor semestriale, grafic aprobat de conducerea unității de învățământ.

Echipa de control a întocmit un raport care a fost trimis conducerii unității de învățământ în vederea analizării sub toate aspectele, privind deontologia profesională a cadrului didactic pentru a lua măsurile legale ce se impun.

Atât Inspectoratul Școlar al Municipiului București cât și conducerea unității de învățământ vor monitoriza activitatea domnului profesor privind modul de comunicare în relațiile cu elevii, pentru a fi evitate aspectele care pot genera interpretări și reacții imprevizibile ale acestora”, a transmis, luni, ISMB.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button