Anchetă la SRI după acuzațiile Elenei Udrea

de:
01 feb. 2015
0 Afișari
Anchetă la SRI după acuzațiile Elenei Udrea

Georgian Pop susţine că verificarea este una standard, pe care Serviciul o face ori de câte ori există acuzaţii la adresa sa. Conducerea SRI va ajunge în faţa parlamentarilor săptămâna viitoare, potrivit Digi24.ro.

Georgian Pop a precizat că după apariţia interviului dat de Elena Udrea a purtat o discuţie în calitate de preşedinte al Comisiei SRI, în ziua de sâmbătă, cu conducerea interimară a Serviciului vizând analiza situaţiei create ca urmare a acuzaţiilor pe care Elena Udrea le-a adus directorului interimar al SRI Florian Coldea.

Preşedintele Comisiei SRI Georgian Pop a menţionat că a solicitat în calitate de preşedinte al comisiei un punct de vedere oficial al Serviciului faţă de aceste acuzaţii.

Pop a spus că, în mod standard, ori de câte ori în spaţiul public apar acuzaţii la adresa Serviciului, rolul său este acela de a verifica acuzaţiile din punct de vedere al respectării legalităţii, în timp ce Serviciul operează la rândul său o verificare internă.

El a arătat că a stabilit împreună cu conducerea interimară ca, la audierea care trebuia să aibă loc în cadrul comisiei şi care a fost anunţată anterior, ordinea de zi să fie suplimentată cu încă un punct, vizând verificarea internă standard al Serviciului în cazul Udrea.

Georgian Pop a arătat că trebuie aşteptate rezultatele verificării interne standard, întrucât dor acest rezultat constituie răspunsul instituţional şi oficial al instituţiei şi că, dacă ar face aceste audieri acum, comisia nu ar obţine decât răspunsul unui singur om.

 

Cookies