ARHIVA B365

Anchetă la Parchet, după ce un procuror a divulgat numele jurnalistei violate

Purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare a precizat pentru Mediafax că se fac verificări prealabile pentru a se stabili dacă se conturează indiciile comiterii vreunei abateri disciplinare sau ale încălcării standardelor de conduită înscrise în Codul deontologic al procurorilor şi judecătorilor.

Procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Tiberiu Niţu, a declarat, la ieşirea de la Consiliul Superior al Magistraturii, că Inspecţia Judiciară va face verificări în acest caz şi va prezenta concluziile cu privire la săvârşirea unei abateri disciplinare.

„Urmează ca Inspecţia Judiciară să facă verificări prealabile şi să urmeze procedura instituită în această materie, şi să-şi prezinte concluziile dacă există sau nu indicii în legătură cu săvârşirea unei abateri disciplinare”, a spus Niţu, întrebat dacă IJ verifică unele declaraţii făcute de un procuror de la Judecătoria Sectorului 1 în cazul jurnalistei violate.

Procurorul Mihaela Beldie  a citit în direct numele jurnalistei. Știrea a rulat pe televiziunile de știri ore întergi fără ca numele victimei să fie acoperit. Mai mult, la România tv și la Realitatea tv, numele violatorului a fost cenzurat, numele victimei rămânând transmis în cadrul știrii. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button