BAZAR

ANCHETĂ la Muzeul Ţăranului din cauza reluării examenului pentru alegerea unui nou director

Mandatul directorului MŢR Virgil Niţulescu a expirat recent. În aceste condiţii a fost organizat un examen de ocupare a poziţiei manageriale. În ciuda evidenţelor, rezultatul examenului dând câştig de cauză profesorului Vintilă Mihăilescu, Ministrul Culturii, Corina Şuteu a anunţat refacerea demersurilor de ocupare a poziţiei manageriale.

În replică, directorul Niţulescu susţine că nu doreşte să comenteze. „Nu doresc să fac nici un comentariu. Este vorba despre 6 persoane din muzeu, nu despre „cercetătorii”. Aceştia sînt mult mai mulţi şi, deşi au fost contactaţi, şi ei, şi muzeografii, şi şefii de secţii, şi şefii de birouri şi ceilalţi directori, nu au dorit să semneze scrisoarea. Discuţiile pe care le am cu colegii mei le am în Consiliul de Administraţie, în Consiliul Ştiinţific sau direct. Nu port discuţii în presă cu şase colegi din muzeu. Ancheta continuă.”

Cercetători din cadrul instituţiei au întocmit un memoriu către Ministrul Culturii în care semnalează „serii de nereguli şi derapaje instituţionale” ale fostului director Virgil Niţulescu. Memoriul este menit să atragă atenţia că o continuitate chiar şi interimară a managementului actual va perpetua abuzurile, „activităţi fără avizul şi impotriva deciziei unanime a Consiliului de Administraţie şi consultarea Consiliului Ştiinţific”. Detalii, pe Mediafax. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button