ARHIVA B365

Ancheta în urma atacurilor din Franţa: 12 arestări în regiunea pariziană

Aceste persoane urmează să fie interogate despre „posibila susţinere logistică” pe care sunt bănuite că au oferit-o atacatorilor, constând în armament şi vehicule, precizează Mediafax.

Opt persoane au fost plasate în arest preventiv, a declarat o sursă din cadrul poliţiei, confirmând informaţii furnizate de postul Itélé.

Arestările, care au avut loc în regiunea de sud a Parisului, inclusiv la Montrouge, unde o tânără polițistă a fost ucisă de unul dintre atacatori, au legătură cu suspiciuni de ‘sprijin logistic’ care ar fi fost acordat militanților islamiști, a precizat o sursă oficială, scrie Agerpres.

Șaptesprezece persoane și cei trei atacatori au murit în cele trei zile de violențe începute la 7 ianuarie cu un atac la birourile săptămânalului satiric Charlie Hebdo.

Secretarul de stat american John Kerry a sosit joi seara la Paris. El s-a întâlnit cu ministrul de externe francez Laurent Fabius vineri dimineața, înainte de întâlnirea cu președintele Francois Hollande.

La marșul solidarității de duminică de la Paris, unde au participat zeci de lideri mondiali, au lipsit importanți oficiali americani, amintește Reuters.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button