FIT CITY

Anchetă în spitalele în care au fost tratați răniții de la Colectiv, deschisă de Min. Sănătății

Ministerul Sănătății a anunțat, într-un comunicat de presă, că Institutul National de Sanatate Publica si Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti analizeaza situatia infectiilor nosocomiale din spitale. Această anchetă vine după ce medicii de la Spitalul de Arși au recunoscut infecțiile din Instituție.

„Spitalele din Romania utilizeaza ghiduri nationale si internationale precum si protocoale specifice de tratament in cazul marilor arsi. Dupa incendiul din data de 30 octombrie, Ministerul Sanatatii a transmis din nou catre unitatile sanitare care au preluat in ingrijire ranitii de la Colectiv aceste protocoale”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

Infectiile instraspitalicesti reprezinta, pe plan international, una ditre complicatiile cele mai frecvente ale pacientilor cu arsuri majore. Conform studiilor de specialitatea in acest domeniu, 75% dintre decesele pacientilor cu arsuri sunt asociate cu complicatii infectioase si/ sau leziuni pulmonare.

Infectiile reprezinta doar unul din multipli factori determinant ai prognosticului in cazul pacientului cu arsuri. Principalul factor care a determinat decesul pacientilor raniti in incendiul din 30 octombrie este reprezentat de leziunile pulmonare grave, se mai arată în comunicat.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunțat joi că, de anul viitor, România va avea un program național pentru arși. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button