Anchetă în cazul tânărului care acuză un polițist că l-a împușcat, în Capitală

de:
15 iun. 2015
0 Afișari
Anchetă în cazul tânărului care acuză un polițist că l-a împușcat, în Capitală

Tânărul rănit a fost la Institutul de Medicină Legală pentru a-şi scoate un certificat medico-legal în baza căruia îl va da în judecată pe poliţistul agresor, scrie adevarul.ro.

„Incidentul din Centrul Vechi a fost sesizat autorităţilor prin mai multe apeluri făcute la numărul unic de urgenţă 112, însă în momentul în care au ajuns un echipaj de poliţie pe Strada Artur Verona, scandalul se oprise”, spun anchetatorii.

Armele celor doi poliţişti au fost ridicate pentru a fi supuse unei expertize balistice. Tânărul care susţinea că a fost împuşcat a fost transportat la Spitalul Floreasca, după care a fost dus la Secţia 1, alături de mai mule persoane pentru audieri.  

Poliţiştii Capitalei continuă cercetările pentru ultraj, dar şi abuz în serviciu, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Jurnalistul Matei M. Bărbulescu, de la Casa Jurnalistului, martor la incident, a scris într-un mesaj pe Facebook, ce s-a întâmplat sâmbătă seară:

„Un polițist de la secția locală a împușcat cu un pistol cu bile un activist. E ok, nimeni nu a murit. Nebunia a început după ce activistul a fost somant să se legitimeze. Ăla a zis „ok, dar mai întâi legitmați-vă dumneavoastră.” Așa că polițistul a scos pistolul și l-a întrebat „comentezi?” S-au luat la ceartă și l-a împușcat în cap. Prietenii activistului au sărit pe polițist, iar unul dintre ei i-a dat polițistului cu o sticlă în față. Atunci polițistul a început să îndrepte pistolul în toate direcțiile.

Băieții s-au calmat după ce a intervenit jandarmeria.
În filmuleț e o parte din ceartă, cât a prins un martor.

Later edit: la secția de poliție, un martor îmi spune că primul contact a avut loc când un polițist a primit un picior în burtă. Ulterior polițistul a început să fluture pistolul.

Later edit 2: După opt ore de așteptat, au ieșit din secția de poliție împușcatul și încă un activist. Sunt amețiți și își bălmăjesc cuvintele. Spun că au fost bătuți și gazați de către cei de la poliția de sector. Martorii le dau dreptate.

Medicii care l-au inspectat spun că rana este minoră și că nu există motive de îngrijorare. Probabil gloanțele de cauciuc doar i-au șters scalpul. Cei de la IML vor clarifica.

Dumitru Coarnă consilier juridic al Sindicatului Național al Polițiștilor spune că: „Vorbim de o banală legitimare şi s-a ajuns la săvârşirea unor infracţiuni în concurs. Nu trebuie să scoatem din ecuaţie alcoolul pentru că din atât şi din imagini se pare că s-a consumat şi alcool. Se pare că avem şi o infracţiune la regimul armelor pentru că poliția locală nu are în dotare arme de acest tip. În poliția locală sunt oameni care nu au pregătirea necesară, nu ştiu să acţioneze. E vorba şi de atitudinea poliţistului acolo.. putea să se prezinte… de aceea noi avem mari stări de disconfort cu această poliție locală în sensul că se confundă cu pol naţională.”

VIDEO CU INCIDENTUL, AICI

Cookies