Anchetă în cazul copilului mort subit la școală

de:
17 dec. 2015
0 Afișari
Anchetă în cazul copilului mort subit la școală

Un elev în clasa a VI-a la Liceul „Horia Hulubei” din Măgurele a murit miercuri dimineață după ce a a intrat în stop cardio-respirator, a declarat managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu.

Potrivit medicului, o ambulanță cu cel mai complet echipament a ajuns la locul solicitării foarte repede, în șase minute, copilul fiind găsit în stop cardio-respirator și apoi resuscitat timp de o oră și douăzeci de minute fără succes însă.

„A fost solicitată ambulanță la ora 7,47 pentru un copil care prezenta sincopă, își pierduse cunoștința. O ambulanță cu medic și echipament complex a sosit la fața locului în șase minute. Copilul se afla în stop cardio-respirator, au fost făcute manevre de resuscitare timp de o oră și douăzeci de minute. Nenorocirea este dublă pentru noi: în primul rând că este vorba despre un copil și în al doilea rând că este copilul unui coleg de-al nostru. Din relatările celor prezenți se pare că a avut convulsii”, a afirmat medicul Alis Grasu.

Ea a spus că elevul nu avea nicio problemă cardiacă și nicio boală cronică. Medicul legist va stabili cauza decesului copilului, potrivit Agerpres.

Cookies