FIT CITY

ANCHETĂ EXTINSĂ la Ministerul Sănătăţii în cazul dezinfectanţilor din spitale: 133 de noi teste

Ministerul Sănătăţii a transmis vineri că, pe baza analizei situaţiei existente, a decis „extinderea în regim de urgenţă a prelevării testelor de sanitaţie privind utilizarea tuturor biocidelor folosite în cadrul unităţilor sanitare. Acţiunea se va derula prin controale încrucişate în unităţile sanitare în care au fost depistate neconformităţi cu prilejul acţiunilor de control anterioare”.

Până în acest moment, anunţă Ministerul Sănătăţii, au fost prelevate 133 de teste de sanitaţie din alte produse biocide utilizate de unităţile sanitare din 6 judeţe (Dolj, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Neamţ, Vrancea), dintre care 8 au fost neconforme.

Măsurile sunt parte a Planului Naţional de Control al Infecţiilor Nosocomiale care îşi propune o serie măsuri legislative în materie, scrie Mediafax. 

Min. Fondurilor UE a dispus Corpului de Control verificarea proiectelor europene ale Hexi Pharma

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a dispus Corpului de Control al ministerului efectuarea unui control asupra proiectelor acestei companii, ca urmare a sesizărilor din presă cu privire la finanțarea din bani europeni a Hexi Pharma, se arată într-un comunicat de presă al instituției remis, vineri. 

„Din datele preliminare, au fost identificate 8 proiecte ale Hexi Pharma, din care 7 au fost depuse în cadrul Programului Competitivitate (POSCCE) 2007-2014 iar unul în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2007—2014. Din cele 8 proiecte depuse, 6 au fost respinse, unul a fost reziliat la cererea beneficiarului, iar unul a fost implementat”, precizează sursa citată.

ActiveWatch vrea să verifice dacă SRI a investigat până acum faptele Hexi Pharma

Potrivit unei scrisori transmise comisiei parlamentare de ActiveWatch, organizația solicită să se verifice dacă Serviciul Român de Informații (SRI) a deschis, în ultimii 5 ani, vreo investigație cu privire la faptele Hexi Pharma și a grupului de societăți conexate.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button