ARHIVA B365

ANCHETĂ a Poliţiei după ce două tinere musulmane au fost agresate pe stradă în Capitală

Potrivit unor oficiali din Poliţia Capitalei, anchetatorii s-au autosesizat şi au declanşat verificări, după ce o asociaţie a musulmanilor a anunţat că două tinere musulmane ar fi fost atacate pe stradă, scrie news.ro

Surse din anchetă spun că poliţiştii au luat legătura cu părinţii tinerelor musulmane, însă aceştia nu au dorit să facă vreo plângere până la acest moment, pe motiv că tinerele sunt înainte de examenul de bacalaureat, dar şi pentru că nu ar vrea să provoace tensiuni interetnice.

Asociaţia Surori Musulmane din România arată, într-un comunicat de presă, că două tinere de 18 ani care purtau vălul islamic au fost atacate pe stradă, în zona Moşilor, de către un grup de trei băieţi şi două fete, care le-au smuls vălul islamic şi le-au bătut, rănindu-le la cap şi la mâini.

CITEŞTE ŞI  Două tinere de 18 ani, ce purtau văl islamic, AGRESATE în plină stradă în Bucureşti

Cu greu un bărbat a intervenit pentru a le salva de agresori”, susţine Asociaţia Surori Musulmane din România, care arată că în urmă cu trei ani, de exemplu, astfel de cazuri erau „cu totul excepţionale”, însă numai de la începutul acestui an au fost semnalate trei cazuri diferite de fete agresate.

Asociaţia Surori Musulmane mai spune că părinţii uneia dintre fetele agresate au fost să depună plângere la Poliţie, însă „li s-a dat de înţeles că demersurile lor ar fi cam inutile”.

„Musulmanii condamnă aceste acte teroriste şi condamnă violenţa. Musulmanii au fost primele victime ale terorismului, căci ISIS a făcut mii şi mii de victime în Irak şi Siria înainte de a provocă atentate în Europa. Musulmanii aflaţi pe teritoriul României sunt paşnici, mai mult de jumătate dintre ei sunt cetăţeni români, născuţi şi educaţi aici. Nu ne dorim o divizare a societăţii române, ne dorim să trăim în pace, la fel că şi până nu de mult, să nu mai auzim astfel de cazuri repetate”, mai arată Asociaţia Surori Musulmane.

Dosarul penal deschis la Parchet

Parchetul Judecătoriei Sectorului Sectorului 2 s-a autosesizat şi face verificări după ce două tinere musulmane în vârstă de 18 ani ar fi fost atacate pe stradă, în zona Moşilor din Capitală, unde mai mulţi tineri le-ar fi smuls vălul islamic şi le-ar fi bătut.

Parchetul General transmite, într-un comunicat, că procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au deschis un dosar penal pentru doua infracţiuni de loviri şi alte violenţe după ce o asociaţie a musulmanilor a anunţat că două tinere musulmane ar fi fost atacate pe stradă. Şi Poliţia Capitalei s-a autosesizat în acest caz.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button