FIT CITY

ANCHETĂ a Ministerului Sănătăţii la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti

Echipa de control verifică toate documentele medicale ale pacientului şi traseul pe care l-a avut de la preluarea de la locul tragediei prin secţiile din Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Capitală, notează news.ro.

De asemenea, se va face o anchetă cu privire la condiţiile igienico-sanitare din secţiile din spital în care a fost tratat Marian Cojocaru până în prezent. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Monica Grigore Althamer a luat legătura cu Irina Cojocaru, soţia lui Marian Cojocaru şi i-a comunicat procedurile pentru un eventual transfer în străinătate.

Pilotul paramotorului, aflat de duminica trecută la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” din Capitală, a fost diagnosticat, luni, cu două bacterii care au o rezistenţă extrem de mare la antibiotice. Este vorba despre Klebsiella pneumoniae şi Acinetobacter baumanni, considerate bacterii intraspitaliceşti, arată buletinele de analize medicale obţinute de News.ro.

CITEŞTE ŞI Chitaristul unei trupe rock a murit după prăbuşirea unui paramotor în Parcul Comana

Infecţiile nosocomiale contractate în spital îi complică situaţia pilotului de 44 ani care se află din 10 iulie la spital, după ce s-a prăbuşit cu paramotorul.

Soţia pilotului, Irina Cojocaru, medic de profesie, a declarat că familia ia în calcul un transfer la Viena şi a făcut mai multe demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru un transport înainte de o eventuală septicemie, care pare iminentă.

„Situaţia e complicată. Am depus astăzi (luni, n.r.) o cerere la Ministerul Sănătăţii pentru transfer urgent în afara ţării, deoarece riscurile cresc în fiecare minut şi tot progresul pe care l-a făcut până acum ar putea să nu mai însemne nimic”, spune Irina Cojocaru.

Familia pilotului a deschis şi două conturi bancare în care cei care doresc să ajute la transferul şi continuarea tratamentului la o clinică din străinătate ar putea face donaţii.

RO87 BRMA 0501 0209 2760 0000 – RON
RO25 BRMA 0501 0209 2769 5400 – EUR

Ambele conturi sunt deschise la Banca Românească pe numele Irina-Valentina Cojocaru.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button