Câinele găsit mort în apropierea zonei în care a fost atacat Ionuț NU e câine de luptă

de:
23 sept. 2013
2 Afișari
Câinele găsit mort în apropierea zonei în care a fost atacat Ionuț NU e câine de luptă

Conform primelor informații, rezultate în urma expertizei efectuate de medicii veterinari, câinele găsit mort este de fapt un câine maidanez, nu un Pitbull, informează Agerpres, citând surse judiciare. Cadavrul animalului a fost dus la analize, iar necropsia a fost realizată de experții de la Facultatea de Medicină Veterinară.

Cadavrul câinelui a fost găsit în apropierea zonei unde a fost sfâșiat de câini Ionuț Anghel. Cadavrul se afla la o distanță de 600-700 de metri de Parcul Tei, pe o proprietate publică, a precizat Cristian Lemnaru, director ADP Sector 2. În Parcul Tei nu au avut loc niciodată lupte de câini, a mai declarat reprezentantul Primăriei.

Criminaliștii cercetează implicarea câinelui în uciderea copilului.

În  acea zonă, patronul unui restaurant ar creste caini pentru lupta, conform România TV. „În zonă se desfășoară lupte de câini. În lacul Tei au fost găsite cadavre arse de câini de lupta”, a declarat Kuki Bărbuceanu, director de programe al Fundației Vier Pfoten.

Câinele, despre care inițial se credea că este de luptă, a fost găsit mort, zăcând pe malul lacului Tei. Veterinarii sosiţi la faţa locului au spus că animalul e decedat de aproximativ trei săptămâni, exact perioada în care a pierit şi copilul.

Reprezentanţii restaurantului nu recunosc că ar deţine vreun câine. „Este o aberaţie. Am avut doi câni, dar au fost otrăviţi”, a declarat Mirela Matruşu, managerul localului, pentru click.ro. Întrebată când s-a întâmplat acest lucru, femeia s-a fâstâcit, iar la insistenţele noastre a spus cu jumătate de gură că „acum patru-cinci luni”, dar că nu ştie ce rasă erau. 

Kuki Bărbuceanu, şeful Vier Pfoten România, auzise şi el de cadavrul misterios. „Este un pitbull. Se vede că a fost folosit în lupte. Este mort de aproximativ trei săptămâni. Ceea ce este foarte ciudat. Tot atunci a pierit şi copilul. Vreau să-l iau ca să-l analizez, deşi nu ştiu dacă se mai poate face ceva pentru că e în stare de putrefacţie”, a explicat veterinarul, în timp ce-l examina.

Razvan Bancescu, coordonatorul ASPA, a declarat pentru ProTV ca este vorba cel mai probabil de o inscenare. „Am luat la picior toata zona, n-am gasit nici urma de caine de lupta. Cel mai probabil a fost pus acolo de ONG-uri pentru ca se castiga bine din cainii maidanezi”.

Cookies