Anca Boagiu, lăudată de Oprescu în pliantele electorale. Cum se justifică primarul Capitalei

de:
26 nov. 2012
0 Afișari
Anca Boagiu, lăudată de Oprescu în pliantele electorale. Cum se justifică primarul Capitalei

„O cunosc pe Anca de ani de zile. Este o româncă adevărată, hotărâtă, puternică. Știți ce-mi place mie la fata asta? Nu te lasă niciodată în mijlocul drumului. Ce a promis, asta face. O apreciez sincer pentru că, în parteneriatul dintre mine, ca primar general al Capitalei, și ea, ca ministru al Transporturilor, nu a intervenit niciodată apartenența politică opusă dintre noi doi”, se arată pe o broșură electorală în care Boagiu își prezintă realizările ca ex-ministru al Transporturilor. Apoi, cu litere îngroșate, Oprescu este citat astfel: “Vrei să faci ceva pentru oameni, vorbește cu Anca”, relatează Realitatea.net.

De asemenea, democrat-liberala a trecut în materialul electoral și laude din partea primarului UNPR al sectorului 2. „Ministrul Anca Boagiu merită aprecierea noastră pentru munca permanentă pe care a dus-o ani de zile în vederea integrării României în Uniunea Europeană dar și pentru dezvoltarea țării”, este citat Neculai Onțanu în broșurile Ancăi Boagiu, progresistul fiind numit „primar USL al sectorului 2”.

Pe site-ul de campanie, Boagiu mai prezintă mesaje laudative la adresa sa din partea unor membri notorii ai USL. De exemplu, este citat senatorul PSD Miron Mitrea care spune: „Este salutar că ministrul Anca Boagiu a tăiat contractul cu Bechtel. Dacă nu tăia acest contract, plăteam mult mai mult, așa că salut decizia luată de ministrul Boagiu. A fost o decizie curajoasă, în beneficiul României”. Călin Popescu Tăriceanu spune și el că „Anca Boagiu este ministrul care a reușit să miște lucrurile, în sens pozitiv, în ministerul Transporturilor. Tot ea a fost unul dintre cei mai eficienți ambasadori ai României în competiția noastră de aderare în Uniunea Europeană. Anca Boagiu este unul dintre cei mai patrioți și curajoși demnitari români”, iar liderul Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, spune despre democrat-liberală: „Știu un ministru al Transporturilor care a făcut o treabă foarte bună în această funcție. Numele ministrului este Anca Boagiu”.

Explicaţia lui Oprescu

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, pentru NewsIn, că nu este de acord cu folosirea numelui său pe materialele de campanie ale ARD sau ale altor formaţiuni politice.

„Remarcile mele referitoare la doamna Anca Boagiu datează de câţiva ani şi, aşa cum vedeţi, arată aprecierea faţă de colaborarea instituţională cu fostul ministru al transporturilor. Sunt un primar independent, suţinut de USL. Şi îmi reafirm clar poziţia de susţinător al candidaţilor Uniunii Social Liberale la alegerile parlamentare din 9 decembrie”, a precizat Oprescu făcând referire la apariţia pliantului electoral al Ancăi Boagiu.

Cookies