Anca Boagiu: Capitala va avea 65 de staţii de metrou noi în 10 ani

de:
01 iul. 2011
0 Afișari
Anca Boagiu: Capitala va avea 65 de staţii de metrou noi în 10 ani

„Sper să renunţăm la politica prin care începem mii de lucrări fără a le termina şi vrem să demonstrăm că suntem în perioada recuperării întârzierilor. Intenţionăm ca, în următorii 10 ani, să inaugurăm alte 65 de staţii noi de metrou, cu o investiţie de 8,5 miliarde euro”, a declarat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, cu ocazia inaugurării celor două staţii.

Construcţia a 65 de noi staţii de metrou în următorii 10 ani nu este deloc un proiect fantezist, susţine directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte, contactat de Money.ro. Mai ales dacă există bani şi constructori serioşi. „Şi există. Avem o linie de credit de la Banca Europeană pentru Investiţii şi de la Guvernul Japoniei în valoare de două miliarde de euro iar constructorii care au realizat cele două staţii de metrou deschise azi(Bazilescu şi Jiului) au dovedit că se poate. Au realizat lucrări de aproape 100 de milioane de euro în doar şase luni. La nivelul acesta se poate lucra, în acelaşi timp, la mai multe staţii”, a arătat Udrişte. Potrivit acestuia lucările la noua linie de metrou Otopeni vor începe la sfârşitul anului viitor.

Lucrările la cele două staţii au fost începute în 1986-1987. Lucrările de structură a tunelelor şi a celor două staţii aferente au fost finalizate în partea a doua a anului 2010, iar lucrările privind finisajele şi montajul echipamentelor au început în cursul lunii ianuarie 2011.

Cookies