ANAT: Vacanțele se vor ieftini cu 10%, dacă TVA la agențiile de turism scade la 9%

de:
15 mart. 2015
ANAT: Vacanțele se vor ieftini cu 10%, dacă TVA la agențiile de turism scade la 9%

„Pentru agentii, scaderea TVA ar insemna un lucru extraordinar. Nivelul actual de 24% este mult prea mare si ne termina. Nu ne ramane nimic ca sa ne putem dezvolta. Cei care aduc turisti in tara, in proportie de 80%, sunt agentiile. E bine ca sprijinim hotelurile, iar legea voucherelor de vacanta ajuta in primul rand hotelurile, pentru ca se intampla in Romania. Si reducerea TVA la pachetele de servicii ajuta tot hotelurile, insa scaderea TVA la agentiile de turism s-ar simti atat in pretul vacantelor interne, cat si al celor externe”, a spus Burcea, conform Hotnews.ro.

Guvernul ia in calcul scaderea TVA la 9% pentru intregul domeniu al turismului, a promis joi premierul Victor Ponta la deschiderea Targului de turism, el precizand totodata ca, in scurt timp, Ministerul Finantelor va inainta si normele de aplicare necesare emiterii tichetelor de vacanta.

Burcea crede ca scaderea TVA ar fi un ajutor care ar lasa la dispozitia agentiilor de turism niste reusurse cu care sa se poata dezvolta.

El a adaugat ca, in aceste conditii, vacantele se vor ieftini cu peste 10%, in conditiile in care in strainatate turismul se scumpeste permanent.