FIT CITY

Analize medicale anuale pentru români.Tinerii,testaţi pentru depresie şi boli cu transmitere sexuală

Noul pachet de asistenta medicala primara ar trebui sa puna mai mult accent pe preventie. Doctorii vor trebui sa faca in plus anumite evaluari periodice pentru a depista, din timp, obezitatea si depresia la copii. Adulţii vor fi supuşi unor teste pentru diagnosticarea unor boli cronice grave.

Totusi, pentru 300 de diagnostice, oamenii care erau obsinuiti sa se trateze in spital trebuie sa ia calea policlinicilor si a cabinetelor de medicina de familie, scrie obiectiv.info.

La copiii cu varste cuprinse intre 6 si 11 ani va fi obligatorie monitorizarea kilogramelor si evaluarea dezvoltarii pubertare. Dupa implinirea vârstei de 12 ani – pana la majorat, adolescenţii vor fi verificati daca prezinta semnele unei depresii si li se vor face analize care sa depisteze eventualele infectii cu transmitere sexuala. Un grafic clar al consulatiilor curative va fi si pentru adulti.

An de an, medicii de familie trebuie sa stie care este tensiunea arteriala a fiecarui pacient din lista. Periodic va fi facuta evaluarea cardiovasculara: colesterol, nivelul glicemiei si tensiunea arteriala. Medicul va trimite doamnele la analize pentru depistarea cancerului de col uterin, de san si colorectal.

Totodata, femeile peste 25 de ani cu istoric de cancer in familie vor face teste genetice pentru depsistarea mutatiilor BRCA.

Atat barbatii, cat si femeile de peste 18 ani vor intra in programul de screening al depresiei, care va include un chestionar cu 2 intrebari.

Se va face preventie si in cazul persoanelor de peste 50 de ani. Pentru acestea se va introduce, ca in Statele Unite si in unele tari europene, colonoscopia obligatorie, o data la 5 ani. Iar la cei de peste 65 de ani vor fi testati si pentru depistarea fracturilor si a osteoporozei.

Analizele gratuite de sange si urina care se faceau anual vor fi realizate o data la 3 ani, lucru care poate intrazia un diagnostic.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button