ÎN BUCUREȘTI

Analize gratuite pentru femei săptămâna viitoare. Unde se face testul pentru depistarea cancerului

Femeile pot beneficia de analize gratuite săptămâna viitoare, în urma unei campanii realizate prin Programul Național de Screening al cancerului de col uterin.

Astfel, femeile cu vârsta între 25 şi 64 de ani pot face gratuit un test Papanicolau, pentru depistarea cancerului de col uterin, chiar dacă sunt sau nu asigurate medical.

Analize gratuite. Test Papanicolau gratuit, în perioada 14-19 iunie

De asemenea, o altă condiţie este ca ele să nu fi făcut această analiză în ultimii cinci ani şi să nu fie diagosticate cu cancer de col.

Pentru femeile interesate, acesastă analiză medicală gratuită se face la o unitate mobilă din Şoseaua Pantelimon, în sectorul 2.

„Aveţi între 25 şi 64 de ani? Vă încurajăm să efectuaţi testul Babeş Papanicolau, gratuit, între 14 şi 19 iunie, în intervalul 11.00-16.00, în Bucureşti, Şoseaua Pantelimon nr. 301, în cadrul unei campanii realizate prin Programul Național de Screening al cancerului de col uterin.

– Unde? Unitatea mobilă a Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București va fi prezentă în București, Șos. Pantelimon, nr. 301, în incinta DGASPC Sector 2”, „, se arată în comunicat transmis, vineri, presei.

Cui se adresează acest program?

  1. femeile care sunt sau nu asigurate și care nu au efectuat un test Babeș-Papanicolau în ultimii 5 ani;
  2. femeile cu vârsta cuprinsă între 25 și 64 de ani, care nu au diagnostic confirmat de cancer de col uterin, asimptomatice sau fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin.

Această campanie este sub coordonarea UATM-R Bucureşti-Ilfov


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button