ANALIZĂ REZULTATE ALEGERI.Iohannis a câştigat bătălia cu Ponta la fani pe Facebook la fel ca la urne

de:
17 nov. 2014
0 afișări
ANALIZĂ REZULTATE ALEGERI.Iohannis a câştigat bătălia cu Ponta la fani pe Facebook la fel ca la urne

ANALIZĂ REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Astfel, Klaus Iohannis a avut duminică seara 55% (874.844 fani), iar Victor Ponta 45% (715.332 simpatizanţi) din numărul cumulat de fani ai celor doi. Chiar Alianţa Creştin Liberală a informat, duminică, printr-un comunicat, că Klaus Iohannis l-a depăşit pe Victor Ponta la numărul de fani şi că pagina de Facebook a lui Iohannis a devenit „cea mai mare şi cea mai rapid formată comunitate din jurul unui om politic în mediul online”, scrie Mediafax.

ANALIZĂ REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Iohannis a avut o creştere spectaculoasă a numărului de fani în ultimele două luni, când şi-a intensificat postările pe Facebook, în timp ce Victor Ponta cu activitate îndelungată pe reţeaua de socializare a adunat simpatizanţi într-o perioadă mai mare de timp.

ANALIZĂ REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În ultima săptămână de campanie (10-16 noiembrie) Ponta a pornit de la 665.071 fani, având o creştere uşoară până la 715.332, în timp ce Iohannis a plecat de la 521.825 şi a ajuns la 874.844, în ziua dinaintea votului şi mai ales în cea a votului el reuşind să atragă foarte mulţi simpatizanţi. Tredul pe Facebook confirmă faptul că reţeaua de socializare a avut un rol important în răsturnarea tuturor pronosticurilor.

Cei doi candidaţi s-au adresat unui public provenind în mod preponderent din România, Klaus Iohannis având în comparaţie cu Victor Ponta o susţinere uşor mai ridicată din partea diasporei.

Citește continuarea pe mediafax.ro.

Cookies