Analiză Prefectura Capitalei: Elevii sunt mai în siguranţă pe stradă decât în şcoală

de:
04 nov. 2011
0 Afișari
Analiză Prefectura Capitalei: Elevii sunt mai în siguranţă pe stradă decât în şcoală

Din 12 septembrie şi până în prezent, în zonele cu unităţi şcolare din Bucureşti s-au înregistrat 54 de incidente, din care 34 în incinta şcolilor şi 16 în exteriorul acestora, potrivit unei analize a Prefecturii Capitalei. Potrivit studiului, a colo unde siguranţa în şcoli este asigurată de Poliţie, Jandarmerie sau poliţii locale, adică în exteriorul şcolilor, incidentele sunt mai puţine decât cele produse acolo unde există contracte cu firme de pază private, adică în interiorul şcolilor. În aceste condiţii, prefectul Capitalei a cerut Inspectoratului Şcolar şi Poliţiei Naţionale să monitorizeze activitatea firmelor de pază şi să aplice sancţiuni acolo unde se constată că respectivele firme nu îsi fac treaba.

“Nu sunt mulţumit de prestaţia firmelor de pază private angajate în şcoli. Analiza arată clar că siguranţa în interiorul şcolilor este mai mică decât în exteriorul acestora, deci decizia mea de a monitoriza şi sancţiona aceste firme este una firească, cu atât mai mult cu cât sunt plătite din bani publici”, a declarat Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, în urma întâlnirii pe care a avut-o vineri cu şefii poliţiilor locale, şeful Poliţiei Capitalei şi Directorul General al Jandarmeriei Bucureşti .

În legătură cu siguranţa în construcţii, prefectul Capitalei a decis ca reprezentanţi ai poliţiilor locale, ai Inspectoratului de Stat în Construcţii şi ai Prefecturii să efectueze controale mixte pe şantiere, iar acolo unde constată neconservarea sau nesecurizarea lucrărilor de către constructori, să fie aplicate sancţiuni. Această decizie a fost luată pentru a preveni producerea de accidente pe aceste şantiere, mai cu seama în perioada de iarnă când depunerea zăpezii acoperă gropile şi zonele accidentate. “O parte din aceste şantiere se află în proximitatea şcolilor, deci este cu atât mai important ca aceste şantiere să nu pună în pericol sănătatea oamenilor” a mai precizat Prefectul Capitalei.

Pe segmentul circulaţiei rutiere, având in vedere îngreunarea traficului în perioada de iarnă, efectivele poliţiilor locale şi ale Brigăzii de Poliţie Rutieră îşi vor intensifica activitatea în intersecţiile din Capitala. Mai mult, în perioada 1-31 decembrie numărul intersecţiilor monitorizate de forţele mixte va creşte în funcţie de condiţiile de trafic.

Cookies