Analiza actelor de violență în școlile din Capitală va fi prezentată de ISMB

de:
10 mart. 2013
0 Afișari
Analiza actelor de violență în școlile din Capitală va fi prezentată de ISMB

Analiza actelor de violenţă înregistrate în mediul şcolar în intervalul septembrie 2012 – februarie 2013 va fi prezentată pe fiecare sector în parte, în perioada 11-28 martie, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB). „Organizăm aceste prezentări pentru câte trei sectoare pe săptămână. Luni, 11 martie, se va discuta împreună cu directorii unităţilor de învăţământ, membrii consiliilor şcolare ale elevilor şi coordonatorii de proiecte şi programe educative situaţia pe sectorul 1”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISMB, inspectorul Marian Banu, citat de adevarul.ro.

La sfârşitul prezentărilor, pe 28 martie, va fi prezentat raportul final pe tot Bucureştiul, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”. „Această activitate, desfăşurată în cadrul Strategiei de prevenire a criminalităţii şi violenţei la nivelul municipiului Bucureşti, va reuni directorii unităţilor de învăţământ, preşedinţii comitetelor de părinţi şi reprezentanţi ai consiliilor elevilor din toate unităţile de învăţământ de stat şi particulare”, se arată în comunicat.

La evenimente sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti, ai Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, ai Direcţiei Spitalelor şi ai Direcţiei de Sănătate Publică.

Numărul infracţiunilor petrecute în şcoli şi în zonele din jur a crescut cu 13% în primul semestru al anului şcolar 2012-2013, însă, raportat la numărul unităţilor de învăţământ, acesta este unul redus, potrivit chestorului de poliţie Dumitru Jianu, director în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Direcţia de Ordine Publică. Numărul infracţiunilor sesizate în incinta şcolilor şi în zonele adiacente acestora în anul şcolar 2011-2012 a scăzut cu 4% faţă de 2010-2011, conform declarațiilor lui Jianu. Autorii şi victimele acestor fapte sesizate au fost preponderent elevi, iar plângerile au vizat acţiuni de furt şi tâlhărie.

În octombrie 2012, ministrul Educaţiei de atunci, Ecaterina Andronescu, anunţa că într-o săptămână spera să se finalizeze modificarea regulamentului şcolar prin care vor fi introduse noi măsuri pentru prevenirea cazurilor de violenţă din unităţile de învăţământ. Documentul a fost finalizat abia acum de către ministrul Remus Pricopie şi va fi dat în dezbatere publică cel mai devreme în martie. „Metodologia pentru prevenirea violenţei în şcoli este gata şi urmează să fie dată în dezbatere publică cel mai devreme în luna martie”, a declarat, pentru adevarul.ro, ministrul Educaţiei.

În ceea ce priveşte prevenirea violenţei din afara unităţilor de învăţământ, în Bucureşti, Primăria Capitalei a început să instaleze camere de luat vederi în intersecţiile din apropierea şcolilor pentru a monitoriza activitatea din jurul acestora. „Am montat deja vreo 22 de camere de supraveghere în spaţiul din jurul şcolilor special pentru siguranţa copiilor. Vreo 15 sunt în Secorul 5, iar restul se află în sectorul 4, montate în special în zonele cu criminalitate foarte mare, în intersecţii şi pe drumurile care îi duc pe copii către tramvai şi alte mijloace de transport public”, a precizat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, în urmă cu o săptămână, în cadrul unei conferințe organizate la liceul teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti.

Cookies