ARHIVA B365

ANAF recunoaște că există erori în LISTA DATORNICILOR. Cum vor fi remediate

Reprezentanții ANAF au confirmat pentru Digi24.ro că, în cazul Elenei Băsescu și în cazul lui Cătălin Predoiu, s-au strecurat erori. Deși aceștia și-au plătit datoriile către bugetul de stat, ei apăreau în continuare ca fiind datori la Fisc.

Reprezentanții ANAF spun că vor remedia aceste erori cât se poate de repede. De altfel, actualizarea/corectarea listei a început deja. De pildă, în cazul Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, care deși luni seară apărea cu o datorie totală la Fisc de peste 500.000 de lei, marți după-amiază apărea cu o datorie totală de 350.000 de lei, deci cu o treime mai mică.

Fiica cea mică a fostului preşedinte Traian Băsescu figurează cu o datorie de aproape 20 de mii de lei. Elena Băsescu susţine însă că este vorba despre o eroare şi publică pe pagina sa de Facebook o dovadă a plăţii către Fisc.

„În 2014, pe vremea când eram europarlamentar, aveam domiciliul în Sectorul 2. Acum am domiciliul în Sectorul 1. Situaţia a apărut pentru că ANAF-ul nu a făcut transferul informaţiei între Sectorul 2 şi Sectorul 1. Mai mult, cu circa 30 de zile în urmă, am fost personal la ANAF Sector 1 şi ANAF Sector 2, făcând, cu documente, proba achitării obligaţiilor. Din păcate, până la această oră, nu s-a făcut operarea datelor”, a scris Elena Băsescu pe Facebook.

Tot despre o greşeală vorbeşte şi candidatului PNL la Primăria Capitalei. Cătălin Predoiu apare în evidenţa Fiscului cu datorii de peste 24 de mii de lei.

„Îi rog să citească chitanţa pentru încasare de impozite, taxe şi contribuţii şi să rectifice eroarea. Nu pretind scuze, ştiu cu ce aparatură şi infrastructură IT funcţionează bieţii funcţionari”, a transmis Cătălin Predoiu.

Casa Regală a anunţat că a contestat datoriile de peste 4 milioane de lei pe care le are la Fisc Majestatea Sa Regele Mihai. Reprezentanţii Casei Regale spun că o procedură judiciară este deja în desfăşurare.

Informaţiile publicate de ANAF sunt contestate şi de avocatul Gheorghe Piperea. Acesta spune că nu are nicio datorie la stat şi că va da în judecată Fiscul pentru afectarea imaginii sale.

Erorile apar în contextul în care publicarea listei a fost amânată cu două săptămâni, tocmai pentru a fi actualizate datele.

„Contribuabilii mici – persoane fizice sau juridice sau profesii – au început să vină la noi, să ne plătească, să ne declare şi lista aceasta este într-o continuă modificare, destul de efervescentă în ultimele zile, aşa că am luat decizia să o recentralizăm”, a declarat șeful ANAF, Dragoș Doroș, într-un interviu pentru Digi24.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button