ANAF i-a blocat conturile lui Adrian Porumboiu

de:
21 mai 2015
0 Afișari
ANAF i-a blocat conturile lui Adrian Porumboiu

ANAF a decis să blocheze conturile lui Adrian Porumboiu pentru a recupera trei milioane de euro din amenda de 12 milioane pe care Porumboiu a primit-o. Omul de afaceri a fost amendat pentru că nu a declarat moartea a 106 bovine.

Omul de afaceri îi acuză pe ministrul agriculturii și pe directorul de la APIA de fraudă. „Pentru o informare corectă a opiniei publice fac următoarele precizări: nu s-a fraudat un euro din fondurile europene și nici măcar un leuț din fondurile naționale. Amenda este un abuz incalificabil cu consecințe deosebit de grave pentru compania respectivă.

Dacă eu fraudam statul român cu 2 euro puteam fi arestat. Ei, din păcate – ministrul agriculturii și directorul de la APIA – au fraudat firma Comcereal cu 12 milioane și normal ar trebui arestați.

Orice comentariu este de prisos, opinia publică trebuie să știe că pentru cele 27.000 de hectare pe care lucrează Comcereal, fără să fie de la stat nici un hectar, nu s-a constatat absolut nici o neregulă. În schimb, singura neconformitate e o eroare umană privind înregistrarea a 206 viței prin moarte accidentală în perioada 2008-2012, fără nici un fel de efect economic.

Pe ministru îl deranjează că lucrez doar pămînt privat și nu am «adăpat» la pămîntul pe care-l dirijează el de la stat. Ceea ce se întîmplă cu această amendă e greu de explicat pentru niște oameni normali. Probabil că ăsta e respectul pe care îl primim de la reprezentanții Guvernului pentru cele peste 60 de milioane de euro plătiți în ultimii ani la bugetul național”, a declarat Adrian Porumboiu pentru GSP.ro.

„Comcereal are oprire pe conturi de acum două săptămîni pentru 3 milioane de euro. Ne este foarte greu şi facem eforturi pentru a ne plăti furnizorii şi ratele bancare. A trebuit să întîrziem cu salariile, ceea ce nu s-a întîmplat pînă acum. Avem în total 2900 de angajaţi, din care 800 la Comcereal”, a spus Porumboiu pentru economica.net.

Omul de afaceri a decis să atace in Instanță amenda primită în martie de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

„Vom cîştiga în mod sigur aceste procese. Problema este că vor dura un an, timp în care sîntem deposedaţi de aceşti bani. Mai mult, statul român ne va rambursa suma de la bugetul de stat, iar fondurile europene se vor reîntoarce la UE”, a adăugat Porumboiu.

Cookies