ANAF face angajări din surse externe. 75 de posturi în București

26 iun. 2021
5317 Afișari
ANAF face angajări din surse externe. 75 de posturi în București

ANAF face angajări din surse externe, acestea fiind primele de acest fel din ultimii 5 ani.

ANAF face angajări din surse externe și a anunțat organizarea de concursuri de recrutare de personal pentru peste 130 de posturi de execuție, în principal la regionala București.

Acesta este primul concurs de recrutare de personal din sursă externă pentru ANAF începând din 2016, cu excepția unui concurs derulat în 2018 exclusiv pentru Vama Galați, conform datelor Profit.ro.

Cele mai multe posturi, 75, au fost anunțate pentru regionala București, iar 57 pentru structura centrală, în principal pentru structuri înființate mai recent, cum ar fi managementul riscului și managementul informației, dar și pentru altele, printre care executările silite.

ANAF ar putea anunța în următoarea perioadă recrutări, mai reduse ca număr, și la celelalte regionale.

Exceptând concursul din din 2018 pentru Vama Galați, unde au fost angajați peste 100 de oameni din sursă externă, ANAF a derulat cel mai recent în septembrie 2016 un concurs de recrutare de personal din sursă externă. Vama este o direcție în cadrul ANAF, dar cu o activitate specifică, intenția fiind  de mai mult timp (inclusiv un proiect de lege în Parlament) ca aceasta să fie separată într-o structură subordonată direct Ministerului Finanțelor.

ANAF face angajări

„ANAF are nevoie să recruteze personal din sursă externă, prin concurs, să aducă oameni tineri, pe posturi de debutanți. În ultimii cinci ani, însă, ANAF a mai avut concurs doar pentru o serie de posturi, peste 100, la Vama Galați. În rest, deși anual ies din sistem 1.000-2.000 de oameni, prin pensionări și plecări, ANAF și-a acoperit deficitul prin transferuri de personal de la alte instituții ale statului. Această variantă, care ar trebui să fie o excepție, a devenit regulă. Personalul adus așa are, de obicei, o încadrare superioară și nu acoperă funcțiile de debutanți”, a declarat, contactat de Profit.ro, Liviu Toader, președinte SindFISC.

Regionala București, responsabilă de București și Ilfov, are cele mai mari probleme în ce privește deficitul de personal, afirmă reprezentanții angajaților. Această regională, spre deosebire de restul, își acoperă mai greu și prin transferuri lipsurile de personal, motivul fiind volumul mare de muncă, determinat tocmai de numărul redus al angajaților.

Totodată, salariile oferite de ANAF, considerate foarte bune în mare parte din țară, au o atractivitate mai redusă în București, unde salariile sunt în general ridicate.

„Cea mai gravă situație este la regionala București, unde și recrutează acum cei mai mulți oameni. La București au un deficit mare de personal și transferurile de acoperire de la alte instituții merg mai greu. Motivele sunt ca lumea știe cât de mare este volumul de muncă de la București, tocmai pentru ca sunt puțini oameni, și atractivitatea mai scăzută a salariului în București față de alte zone din țară”, a spus Toader.

 

Cookies