ANAF a pus sechestru pe conturile lui Radu Mazăre

de:
12 aug. 2014
1 Afișari
ANAF a pus sechestru pe conturile lui Radu Mazăre

„Am toate conturile blocate pentru toate amenzile pe care le-a primit Primăria de-a lungul timpului. Mi-au fost reţinute mie personal. S-a întâmplat acest lucru acum un an şi jumătate. Domnii de la ANAF au considerat că trebuie să plătească cetăţeanul Radu Mazăre cinci miliarde. Amenzile au fost contestate toate, pentru că nu eu cetăţeanul Radu Mazăre trebuie să plătesc. Dar din ce mi-a ajuns mie la urechi, procurorii DNA i-au speriat pe angajaţii de la ANAF şi le-a zis să îmi blocheze conturile. Ieri am aflat că am trei conturi blocate pentru alte şapte miliarde.”

Primarul a mai adăugat că şi la ANI trebuie să dea explicaţii pe avere: ” Mi-au cerut să justific cheltuielile personale. Mă simt vânat.” – informează Ziua de Constanța.

Primarul Constanţei spune că este pentru a doua oară când se întâmplă acest lucru, prima dată contestând şi câştigând în instanţă ridicarea popririlor.

„S-a întâmplat lucrul ăsta şi acum un an şi ceva, pentru cinci miliarde (n.r. – 500.000 RON). Sigur, juriştii au contestat şi au spus în instanţă că primarul nu este Radu Mazăre, cetăţeanul, ci este Consiliul Municipal prin primar. Domnii de la ANAF au considerat că dacă la primarul Radu Mazăre este trecut CNP-ul, trebuie să plătesc eu personal amenzile. Pentru cele cinci miliarde ne-am judecat şi în şapte procese instanţele au spus că da, este primarul municipiului. Dacă Primăria câştigă un proces nu bag eu banii în buzunar, Radu Mazăre, intră la municipalitate. Au deblocat conturile pentru cele cinci miliarde şi acum mi-au mai pus pentru încă şapte miliarde”, afirmă Radu Mazăre.

Mazăre a completat că 80 la sută din sumele pentru care i s-a pus lui poprire pe conturi au fost poprite şi la Primărie. Deci luate şi de la mine, şi de la Primărie…”, a completat Mazăre.

Primarul Radu Mazăre este cercetat pentru luare de mită şi fals în declaraţii, fiind acuzat că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale „Henri Coandă” -, pentru a-l ajuta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului, informează evz.ro.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat că că are toate conturile blocate de ANAF. El susţine că are informaţii din interiorul ANAF conform cărora decizia a fost luată la presiunea procurorilor de la DNA.

Foarte supărat, el a lăsat de înţeles că ar putea renunţa la postul de primar. „Mi se face lehamite, mă gândesc să renunţ”, a declarat Mazăre pentru corespondentul EVZ.

Marţi, Radu Mazăre s-a prezentat pentru a 18-a oară la sediul Poliţiei Constanţa, el fiind cercetat sub control judiciar în dosarul campusului social Henri Coandă. Radu Mazăre este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale „Henri Coandă” -, pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Cookies