ANAF a primit două oferte pentru proiectarea noului sediu din Splaiul Independenței

de:
15 nov. 2015
0 Afișari
ANAF a primit două oferte pentru proiectarea noului sediu din Splaiul Independenței

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a primit două oferte pentru proiectarea noului sediu al instituției, clădirea cu șapte etaje urmând să fie construită lângă sediul Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) până cel târziu la jumătatea anului 2017, informează profit.ro.

Ofertele au fost depuse de Top Ram Project și asocierea formată din Concrete & Design Solutions și Tahoma Bautrupp, potrivit datelor ANAF.

Contractul a fost estimat la 1,57 milioane de lei, fără TVA, și presupune, printre altele, elaborarea studiul de fezabilitate, a proiectului tehnic al clădirii și devizul general al lucrării.

Specialiști din piața imobiliară consultați de Profit.ro au precizat că, pentru o astfel de clădire, costul de construcție variază între 400 și 600 euro pe metrul pătrat, ceea ce poate plasa valoarea investiției între 6 și 9 milioane euro.

Conform caietului de sarcini, clădirea va fi înconjurată cu un gard cu rol defensiv, dar cu aspect „general prietenos” cu imediata vecinătate.

În noile birouri de pe Splaiul Independenței vor fi mutați 350 de angajați ai centrului de date și 1.200 de salariați din aparatul central.

Vicepreședinții ANAF, care coordonează structuri diferite, și secretarul general vor avea birouri pe câte un etaj în parte, iar președintele va fi instalat la ultimul etaj, cu o suprafață de 1.000 metri pătrați, lângă sălile de ședință. Direcția Generală a Vămilor va fi instalată la etajul 2 al clădirii de birouri.

Aria construită desfășurată a imobilului, cu două subsoluri, cantină pentru 200 de persoane și parcare dotată cu spălătorie auto, va însuma 15.000 metri pătrați, terenul deja disponibil avînd 10.219 metri pătrați.

Finanțarea va fi acoperită din bugetul de stat.

Cookies