ANAF a făcut ravagii în București. Se dau amenzi pe bandă rulantă. Nu va scăpa nimeni

de:
07 aug. 2019
0 Afișari
ANAF a făcut ravagii în București. Se dau amenzi pe bandă rulantă. Nu va scăpa nimeni

”DGAF a verificat în patru zile peste 600 de agenți economici din București.

În perioada 01 august – 04 august, inspectorii antifraudã au desfãșurat acțiuni de control operativ, în municipiul București, care au avut ca obiectiv principal verificarea modului de respectare a obligației de dotare și a utilizãrii aparatelor de marcat electronice fiscale, verificarea provenienței legale a produselor comercializate, verificarea utilizãrii forței de muncã cu forme legale.
În ceea ce privește acțiunile de control operativ pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și a muncii nedeclarate, inspectorii antifraudã au derulat 619 de verificãri, din care 200 au fost realizate cu participarea inspectorilor ITM.
Direcția Generalã Antifraudã Fiscalã a verificat 619 contribuabili cu activitate preponderent în domeniul serviciilor (alimentație publicã, restaurante/ cluburi/ baruri/ cafenele, patiserii, florãrii, pescãrii, saloane de înfrumusețare/ frizerii, vulcanizãri, centre de relaxare) fiind aplicate sancțiuni contravenționale și confiscãri, dupã cum urmeazã:
– 491 sancțiuni contravenționale principale (459 amenzi contravenționale și 32 de avertismente), valoarea totalã a amenzilor fiind de cca. 2,2 milioane lei;
– s-au confiscat sume/numerar și bunuri în valoare totalã de peste 61,5 mii lei lei;
– a fost dispusã mãsura suspendãrii activitãții la un numãr de șase contribuabili, din care, în cazul a cinci contribuabili, suspendarea s-a aplicat pentru abateri de la prevederile legale privind dotarea și utilizarea AMEF.
Sancțiunile contravenționale au fost aplicate de inspectorii antifraudã, în principal, pentru nerespectarea reglementarilor cu privire la întocmirea și utilizarea documentelor justificative și contabile pentru toate operțiunile efectuate, potrivit Legii 82/1991 (244 de sancțiuni), pentru neemiterea de bonuri fiscale (69 de sancțiuni) și pentru existența unor sume nejustificate, conform OUG 28/1999 (66 de sancțiuni).

Mai multe informații în comunicatul de presă. https://static.anaf.ro/…/20190806175551_a%20rpc%20778.pdf.p…”, scrie ANAF pe Facebook.

Cookies