ARHIVA B365

ANAF: 283 sesizări penale pentru prejudicii de 1,51 miliarde lei, întocmite în primele patru luni

De la începutul anului şi până la finele lunii aprilie, principala direcție de activitate a inspectorilor Antifraudă a vizat combaterea marii evaziuni, eforturile Direcției Antifraudă concretizându-se în 283 de sesizări penale pentru prejudicii identificate de 1,51 miliarde lei, anunţă ANAF într-un comunicat de presă remis B365.ro.

ANAF mai precizează că 87% din numărul cazurilor instrumentate și finalizate cu sesizări penale vizează dosare de peste 1 milion de euro.

Distribuția sesizărilor penale se prezintă astfel:

Parchete teritoriale – 205 sesizări
DIICOT – 62 sesizări
DNA – 11 sesizări
Parchetul de pe lângă curtea de apel – 4 sesizări
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – 1 sesizare

„Reamintim faptul că, la nivel național, în primele 4 luni au fost verificați 8.721 de agenți economici, iar cele 474 puncte de lucru suspendate pentru neemiterea bonului fiscal reprezintă 5,43% din totalul acțiunilor de verificare.

Totodată, subliniem faptul că din 1,5 milioane contribuabili mici și mijlocii cele 474 de suspendări reprezintă 0,031%, ceea ce nu poate reprezenta sub nicio formă un atac la buna funcționare a sectorului întreprinderilor mici și mijlocii și nici concentrarea eforturilor în zona micii evaziuni fiscale.

Toate aceste cifre atestă, fără nicio urmă de îndoială, un singur fapt: acțiunile DGAF s-au concentrat și se concentrează majoritar pe linia combaterii marii evaziuni fiscale”, anunţă ANAF, în comunicatul de presă remis B365.ro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button